Prăjitură cu măr şi glazură de brânză

de diaconta in Prajituri, 20 Oct 2012 | 5490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 250 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smântâna
  • 20 gr drojdie+o lingurita zahar+o lingura faina+lapte calduţ
  • 1/2 lingurita sare
  • Vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Vanilie
  • Zeama de la o lamâie
  • Scorţişoara
  • Pentru glazura:
  • 250 gr crema de brânza Ricotta
  • 2 linguri zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu măr şi glazură de brânză:

Am pregatit mai întâi coca.

Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si untul moale.

Am pus apoi galbenusurile amestecate cu ulei,smantana si drojdia.

La urma vanilia .

Nu trebuie framântat prea mult,doar pâna se combina toate ingredientele.

Am lasat deoparte pâna am pregatit umplutura.

Am curatat merele,le-am taiat cubulete,am pus zeama de lamâie si zahar.

Intr-o cratita am topit untul,am pus apoi merele,am adaugat zaharul  si le-am lasat pâna când s-au înmuiat.

La final am adaugat vanilia si scorţişoara.

Le-am lasat sa se racoreasca putin.

Am împartit coca,astfel încât sa întind o foaie si sa fac un „grilaj” deasupra merelor.

Am pus foaia în tava tapetata cu hârtie de copt,deasupra am pus merele ,iar peste ele  fâşiile de coca ramase.

Am pus tava în cuptor la foc potrivit,aproximativ 35 de minute.

Am amestecat Ricotta cu zaharul si zeama de lamâie si am pus glazura pe prajitura fierbinte.

Se taie când s-a racit daca puteti rezista mirosului îmbietoare de măr si scorţişoara.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi glazură de brânză" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si mere