Un desert nu prea sofisticat,pe care ar fi trebuit să-l fac săptămâna trecută pentru sora mea,dar cum am fost total lipsită de inspiraţie,mai bine l-am făcut acum.Noroc că e înţelegătoare şi a acceptat doar urările fără tort de ziua ei.
Frisca se mixeaza si se pune la frigider.
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.
Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul).
Punem amestecaul sa fiarba cateva clocote,apoi trecem prin sita sa scoatem semintele.
Lasam amestecul sa se raceasca.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra.
Incalzim putin iaurtul doar cat sa-l putem amesteca cu gelatina.
Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi.Punem jumatate gelatina in piureul de mure si jumatate in iaurt.
Cand iaurtul s-a racit se amesteca cu crema mascarpone.
In jumatate compozitia punem piureul de mure.
Impartim si frisca si o încorporam în cele doua creme.
Punem cremele la frigider pana prind consistenta.
Pe un platou punem inelul formai detasabile.
Insiropam piscoturile si asezam un strat pe platou.Deasupra sfarâmam biscuiti glazurati cu ciocolata.
Deasupra alternam cele doua creme pentru un efect de „zebra”.
Lasam la frigider pana a doua zi.
Deasupra am pus un strat de biscuiti si ciocolata.
Un desert foarte lejer si aromat.