Un desert cu peripeţii,dar gustos de-mi venea să-l adun dintre cioburile paharului spart.Cred că oboseala ultimelor zile îşi spune cuvântul.
Gelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte.
Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere.
Se încalzeste gelatina la microunde(nu se fierbe) si se pune în amestecul de smântâna amestecându-se.Se lasa sa se racoreasca,apoi se amesteca cu iaurtul lasat la temperatura camerei.
Lasam sa se întareasca putin,apoi punem în pahare,punem si bobite de coacaze si afine.
Eu am pus paharele înclinate,de aceea si paţania cu paharul.Punem la frigider pana preparam jeleul rosu.
Amestecam gelatina rosie cu siropul si lasam sa fiarba 5 minute.Racorim putin si turnam în pahare.
Lasam la frigider pâna când se întareste de tot.
Un desert foarte simplu si rapid.