Pentru că m-am umplut de poftă zilele astea,parcă a fost epidemie de găluşte,a fost musai să le „comit” şi eu.Noroc că am mai prins ultima rundă de prune bistriţene,dulci şi zemoase.Sincer,mi-a cam fost frică de încercarea asta,după ce la o altă tentativă,au ajuns la coşul de gunoi.
De data asta mă declar super încântată de felul în care mi-au ieşit.
Mi-au căzut cu tronc reţetele Motanului şi alui Ruxy,aşa că am făcut o combinaţie .
Cum le-am facut cam mari,nu au ieşit decât 14 bucăţi.Bun şi atât că mâine am alt „dulce”în plan.
Pentru găluşte:
Pentru tăvalit:
Prunele le-am taiat jumatati,am scos sâmburele si le-am presarat cu zahar brun si scorţisoara.
Am fiert cartofii in apa cu putina sare.I-am scurs,i-am curatat si i-am dat pe razatoare.Am pus putin sare,zaharul brun si ouale pe rând.Apoi faina si la final amidounul.
Rezulta un aluat mai lipicios.
Am presarat faina pe masa,am pus cu lingura aluatul ,am mai presarat faina si am format bilute pe care le-am întins.Am asezat deasupra jumatatea de pruna,in mijloc am pus putin gem de prune si am închis biluta,astfel încat sa se acopere foarte bine pruna.
Nu folositi mai multa faina decat este cazul ca sa puteti lucra cu ele.
Intr-o tigaie am pus putin ulei,am prajit pesmetul si spre final am adaugat si zaharul.
Am pus apa intr-o oala cu putina sare.
Cand a început sa fiarba am pus galustele cate au încaput pe fundul oalei.
Sunt fierte când se ridica la suprafata apei.
Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit prin pesmet.
De regula se servesc calde,dar mie mi-au placut si reci.
Poftă bună !!!!