Un desert plin de arome dar jalnic ca şi aspect.Se mai întâmpla când nu intri în bucătărie şi cu sufletul.
Am pregatit mai întâi blatul.
Am separat cele 5 oua.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.
Am pus apoi uleiul câte putin.Am adaugat apoi mierea.
Am amestecat faina cu cacao,griş si praf de copt apoi le-am încorporat în amestecul de ou.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor cu ajutorul unui tel în cealalta compozitie.
Am pus compozitia în tava mare a aragazului în care pusesem o hârtie de copt.
Am facut si bezeaua din cele doua albusuri si zaharul brun si apoi am pus-o peste compozitia de blat.
Am pus tava la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.Blatul trebuie sa fie copt si bezeaua crocanta.
Am lasat în cuptor sa se raceasca si am preparat crema.
Am topit ciocolata pe aburi cu 2 linguri de lapte.
Am mixat frisca.
Am mixat crema mascarpone cu iaurtul si am adaugat ciocolata racita.
La final am încorporat si frisca.
Am lasat la frigider sa se întareasca putin.
Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime(as fi vrut în 3 dar ar fi fost prea înalt),am uns o parte cu dulceata de trandafiri,am pus crema si zmeura si coacaze rosii.
Am pus al doilea blat cu bezeaua in jos,deasupra am uns din nou cu dulceata de trandafiri si am îmbracat cu crema.
Am lasat la frigider câteva ore,apoi se poate taia.