Desert „ Dia”

de diaconta in Prajituri, 28 Aug 2012 | 5622 vizualizari

 

Un desert plin de arome dar jalnic ca şi aspect.Se mai întâmpla când nu intri în bucătărie şi cu sufletul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2,5 linguri faina (50 gr,1 lingura= 20 gr)
  • 3 linguri griş
  • 2 linguri cacao
  • 2,5 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 100 ml ulei
  • 10 gr praf de copt
  • sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar brun
  • Pentru crema:
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr iaurt 10% grasime
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr frisca
  • Zmeura si coacaze rosii
  • Un borcan dulceata de trandafiri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „ Dia”:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat cele 5 oua.

Galbenusurile  le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.

Am pus apoi uleiul câte putin.Am adaugat apoi mierea.

Am amestecat faina cu cacao,griş si praf de copt apoi le-am încorporat în amestecul de ou.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor cu ajutorul unui tel în cealalta compozitie.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului în care pusesem o hârtie de copt.

Am facut si bezeaua din cele doua albusuri si zaharul brun si apoi am pus-o peste compozitia de blat.

Am pus tava la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.Blatul trebuie sa fie copt si bezeaua crocanta.

Am lasat în cuptor sa se raceasca si am preparat crema.

Am topit ciocolata pe aburi cu 2 linguri de lapte.

Am mixat frisca.

Am mixat crema mascarpone cu iaurtul  si am adaugat ciocolata racita.

La final am încorporat si frisca.

Am lasat la frigider sa se întareasca putin.

Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime(as fi vrut în 3 dar ar fi fost prea înalt),am uns o parte cu dulceata de trandafiri,am pus crema si zmeura si coacaze rosii.

Am pus al doilea blat cu bezeaua in jos,deasupra am uns din nou cu dulceata de trandafiri si am îmbracat cu crema.

Am lasat la frigider câteva ore,apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „ Dia”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

diaconta 1

29.08.2012, 12:19

Multumesc din suflet Ruxy sentimentul este reciproc.Sa ai parte de tot ce-mi doresc mie

La Ancuta 1

29.08.2012, 14:25

iote ce fata draguta: m-a ascultat si-mi da 2 portii

diaconta 1

29.08.2012, 14:27

Iti dau Ancuto,da' numa' astazi)))
numa' azi "i" sarbatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si miez de cafea