Uite c-a ajuns si al doilea „dulce’ pe ziua de azi şi s-au mai făcut 350 de reţete.Ce uşor se adună când e veselie şi bucătăria nu mai e o corvoadă.Să aveti o Duminică minunată!!!!
Laptele l-am fiert un clocot cu o lingura de zahar si vanilie.
Stafidele le-am pus la înmuiat cu putin rom.
Brânza am amestecat-o cu 2 linguri de zahar,iaurt(am pastrat o lingura pentru final),vanilie si coaja de lamâie.Am pus si stafidele scurse dupa ce s-au înmuiat.
Am uns o tava de yena cu unt.
Feliile de paine le-am uns cu unt pe o parte.
Am asezat un strat din feliile de paine pe fundul vasului cu partea unsa în sus.
Am pus si capetele ramase de la feliile din care am decupat floricelele de deasupra.
Am mixat 3 oua cu 2 linguri de zahar si apoi am pus laptele caldut si praful de budinca.
Peste feliile de pâine am turnat amestec de ou cu lapte.Apoi am pus brânza si din loc în loc dulceaţă de vişine.Apoi un alt strat de felii de pâine,iar brânza si dulceaţă si stratul final de pâine.
Peste fiecare strat de pâine am turnat amestec de oua cu lapte.
Am lasat 10 minute sa se îmbibe bine pâinea.
Am amestecat un ou batut cu o lingura de iaurt si am pus deasupra.
Am pus vasul la cuptor pentru 20 de minute.
Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!!!
1
e bine ca painea sa fie mai veche