Vă asigur ca blatul cu albuşurile opărite este cel mai pufos „ever”.Simplu de tot şi puteţi sa folosiţi orice arome doriţi.Mie-mi place cu fructe şi se potriveşte de minune lângă cafeluţa ori lăpticul de dimineaţă.
Am separat ouale.
Galbenusurile le-am amestecat cu cele 3 linguri de ulei
Am bautut albusurile cu un praf de sare.
Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de lamaie,am pus pe foc sa fiarba.
Stafidele le-am pus la înmuiat în rom.
Am turnat siropul fierbinte peste albusurile batute spuma tare.
Am adaugat galbenusurile cu uleiul,aromele si faina amestecata cu praful de copt.
Cacaua am amestecat-o cu o lingura de apa calda si apoi cu o parte din compozitie.
Am pus amestecul într-o tava de chec,am pus afinele si stafidele scurse de rom.
Deasupra am pus compozitia cu cacao si am amestecat putin cu o furculita pentru efectul marmorat.
Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute.
Verificati cu o scobitoare,cand aceasta iese curata,este copt.
Se lasa sa se raceasca ,apoi se taie felii mai grosute ca se cam topesc în gura.