Mi-au plăcut mult când le-am vazut la Gaby şi am crezut-o pe cuvânt când a zis că-s cele mai pufoase cornuri pe care le-a făcut.Chiar dacă la aspect nu sunt aşa frumoase ca şi ale ei sau ca cele ale lui Nico ,de la care s-a inspirat ea,m-am convins ca sunt „divine”,deosebit de bune şi uşor de făcut,mai ales pentru cei ca mine,care nu sunt prieteni cu aluaturile dospite.
Reţeta s-a potrivit la fix după ce am primit ameninţarea „Să nu cumva să faci ceva prăjitură cremoasă!!!!”.Offff ….si aveam eu nişte planuri…..vor trebui să mai aştepte niţel.
Puţintel am modificat eu reţeta din lipsă de anumite ingrediente,dar mă declar foarte mulţumită de rezultatul final.
Mutumesc Gabiţă!!!!!
Am pregatit mai întâi aluatul.
Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte).
Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul pudra,cele doua oua batute si untul pe care l-am topit si l-am racit.
Am adaugat laptele cu drojdia cate putin si am framântat un aluat care trebuie sa ramâna elastic,nelipicios si sa se desprinda de peretii vasului.
Daca e nevoie,mai adaugati sau scadeti 50 gr faina.Eu am mai pus putina.
Am lasat aluatul la rece pâna am pregatit umplutura.Ar fi fost foarte buna cu stafide,dar cum nu aveam în casa,am facut fara ele.
Din apa si zahar cu putina zeama de lamâie am facut un sirop ,pe care l-am fiert 2-3 minute.Apoi asa fierbinte l-am pus peste nuca macinata.Am mai adaugat romul si coaja de portocala.
Am scos aluatul de la rece si am modelat bilute de ~ 32 gr.Eu nu am avut cu ce sa masor exact asa ca le-am facut aproximativ cu aceasta greutate.Au iesit 32 de biluţe.
Fiecare biluta am aplatizat-o si i-am dat o forma elipsoidala(adica un dreptunghi mai rotunjit la capete).
Am pus umplutura întinsa,am rulat si i-am dat forma de potcoava.
Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt,lasând loc între ele pentru ca vor creste foarte mult.
Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu ou.
Acum reteta spunea ca se ung mai întâi cu galbenus,se lasa sa se usuce,iar înainte de a se introduce la cuptor se ung cu albus.
Eu le-am uns direct cu oul intreg batut .Am înteles mai târziu ca acest lucru le dadea aspectul frumos marmorat.
Data viitoare nu mai fac …prostii.
Am pus tava în cuptorul preâncalzit,am lasat pe treapta de mijloc gratarul cuptorului pâna când s-au rumenit puţin si au început sa crape deasupra,apoi am mutat tava mai sus în cuptor.
Am mutat tava mai sus dupa 15 minute,iar dupa alte 10 minute au fost coapte.
Le-am scos pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu un servet curat.Nu prea mult evident,ca doar cine putea rezista tentatiei.