Ştiu,iar veţi spune „iarăşi chec??”.Pai dacă e bun şi cafeluţa de dimineaţă cere şi o felie de chec pufos,cu gust acrişor de lamâie,pot eu să spun „Nu”? Nu prea.E un chec pe care l-am făcut de foarte multe ori pentru că e o reţetă simplă care rezolva rapid pofta de dulce.
Reţeta îi aparţine naşei mele.
Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.
Daca este cazul mai adaugati o lingura de faina,compozitia trebuie sa ramana totusi destul de „lejera” pentru ca sa fie checul pufos.
Amestecam putina compozitie cu cacao.
Daca nu doriti,puteti sa-l lasati fara cacao,e la fel de bun.Compozitia cu cacao se pune deasupra si se amesteca putin cele doua compozitii.
Punem compozitia într-o tava de chec si o punem în cuptorul preîncalzit(tava),aproximativ 35-40 de minute.
Primele 10 minute focul va trebui sa fie ceva mai „iute” apoi reduceti temperatura.
Verificati cu scobitoarea când este copt.
Facem un sirop din zeama de lamâie si zahar în functie de cât de dulce-l doriti,apoi se pune peste checul fierbinte.
Va fi absorbit foarte repede.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.