Anul asta nu am prea reuşit să fac un tort aşa cum aş fi vrut de ziua mea,din mai multe motive.Prima tentativă a fost „Desertul Dia”,al doilea a fost un tort făcut în deplasare,unde mai era un sărbătorit şi n-a fost prea reuşit ca aspect.A treia este tot o prăjitură care se va împărţi între mama mea care este Maria şi colegele mele de serviciu.Nu ştiam ce denumire să-i dau.Gaby mi-a facut pofta cu prăjiturica ei Krem á la Krem,iar gândul îmi rămăsese la blatul de la prăjitura AneiMaria „Foret Noir”.Aşa că am făcut o combinaţie destul de reuşită între cele doua.
Am pregatit mai întâi blatul.
Am topit cele 50 gr ciocolata cu laptele.Am lasat sa se raceasca.
Am taiat aschiile de ciocolata.
Am separat ouale si am batut albusurile spuma.Am adaugat pe rând zaharul,vanilia si zeama de lamâie.
Galbenusurile le-am amestecat cu doua linguri de ulei si le-am încorporat pe rând în spuma de albusuri.
Am pus ciocolata topita si am amestecat usor cu o paleta.
La final am amestecat usor în compozitie faina amestecata cu sare,cacao si praful de copt.
Am pus si aschiile de ciocolata.
Am pus compozitia în tava tapetata,am presarat deasupra câteva vişine si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute.
Verificam cu o scobitoare,când aceasta iese curata din mijlocul blatului,putem sa oprim focul si am lasat sa se raceasca în cuptor.
Când s-a racit blatul,l-am taiat în doua pe lungime si fiecare bucata pe orizontala,am obtinut astfel 4 foi.
Am preparat crema.
Am amestecat praful de crema cu siropul,apoi am pus laptele si frisca.Am mixat la viteza mica la început,apoi la viteza maxima.Am adaugat bucati de ciocolata si am pus crema la frigider.
Pe jumatatea de jos a blatului am format o bordura de vişine care sa tina crema.
Am pus crema,am nivelat.Deasupra am pus cealalta jumatate de blat cu partea taiata in sus.
Am pus un strat de crema si Sfogliatinele.
Am lasat la frigider pâna a doua zi,când am facut glazura de ciocolata si am pus deasupra.
Pentru glazura am taiat ciocolata bucati,am înfierbântat laptele si l-am pus peste cicolata.Dupa ce s-a topit,am amestecat si am pus deasupra prajiturii.