Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale.
Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță.
Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute....
Tiramisu reţetă originală
Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul.
Adăugați crema de mascarpone si amestecati.
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cu o spatulă la amestecul precedent.
Rezervati la rece.
Se prepară cafeaua...
Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele.
Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
Puneti aluatul in folie alimentara si...
Intr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula de aluat. Se scoate aluatul si se preseaza de...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul .
Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.
Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa.
Luati de pe foc, adaugati untul amestecati...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam...
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa acest timp, adaugati untul topit si racit, merele rase, zaharul si scortisoara.
Cu o lingura, puneti din compozitie in tigaia...
Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul.
Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul.
Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic...
Incalziti cuptorul la 180° C.
Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele...
Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm).
Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet.
Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine.
Bateti...
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.
Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.
Scoateti aluatul si-l l intindeti...
Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare.
Adaugati si amestecati scortisoara.
Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale.
Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un aluat...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou.
Cu o lingura, luati din aluat...
Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua.
Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este...
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si...
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este...
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le...
Am folosit un rest de Brioşă belgiană
Incepeti cu garnitura de zmeura.
Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga....
Pregatiti insert-ul de fructe:
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile si zmeura.
Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine...
Praline:
Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat.
Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...
Crema de vanilie
Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se...
Incepem cu crema de vanilie:
Se pune la incalzit laptele. Frecam galbenusurile de ou cu zaharul, adaugam amidonul, vanilia si amestecam bine.
Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand tot timpul cu un tel.
Se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand...
Aluatul dulce:
În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se...
Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie.
La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone.
Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina.
Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul....
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana.
Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15...
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie.
Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii.
Punem la topit...
Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri.
Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul.
Lasati sa macereze 15 minute.
Intre timp, topiti untul la microunde.
Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea.
Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele,...
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale.
Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu branza.
Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa...
Crema portocale /Orange Curd
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute....
Desert tiramisu reteta cu capsuni si biscuiti
Tiramisu reţetă originală Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cu o spatulă la amestecul precedent. Rezervati la rece. Se prepară cafeaua...
Desert crochete/gogosi africane-du Mboa ou Chin Chin
Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele. Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen. Puneti aluatul in folie alimentara si...
Desert tarta cu crema de lapte si oua - Melktert
Intr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula de aluat. Se scoate aluatul si se preseaza de...
Desert Briosa Leopard
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb. Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa. Luati de pe foc, adaugati untul amestecati...
Desert placinte poale-n brau (branzoaice)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam...
Desert clatite cu mere
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Dupa acest timp, adaugati untul topit si racit, merele rase, zaharul si scortisoara. Cu o lingura, puneti din compozitie in tigaia...
Desert placinta greceasca- Bougatsa
Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul. Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul. Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic...
Desert buturuga Foret-Noire
Incalziti cuptorul la 180° C. Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de...
Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale. Amestecati si incorporati laptele...
Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake
Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm). Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet. Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine. Bateti...
Desert biscuiti Urechile lui Aman
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat. Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora. Scoateti aluatul si-l l intindeti...
Prajitura crumble cu mere
Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare. Adaugati si amestecati scortisoara. Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale. Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un aluat...
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki
Reteta de preparare a papanasilor Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou. Cu o lingura, luati din aluat...
Prajitura cu ciocolata
Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este...
Clatite cu branza la cuptor - Blynai
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si...
Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este...
Placinta pralinata - Galette de rois
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le...
Friganele sau French toast
Am folosit un rest de Brioşă belgiană Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga....
Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura
Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura. Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine...
Mini-choux cu crema de vanilie pralinata
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...
Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie
Crema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou. Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se...
Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
Incepem cu crema de vanilie: Se pune la incalzit laptele. Frecam galbenusurile de ou cu zaharul, adaugam amidonul, vanilia si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand tot timpul cu un tel. Se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand...
Tarta cu branza dulce
Aluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se...
Turta dulce cu pere
Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie. La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone. Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina. Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul....
Briosa germana Buchty (Buchteln)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15...
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii. Punem la topit...
Placinta crocanta cu mere
Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute. Intre timp, topiti untul la microunde. Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati...
Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea. Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele,...
Placinta domneasca cu branza dulce
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu branza. Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa...