Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI137
Retete / Dulciuri

Galuste cu prune- gomboti, knedle

In Dulciuri la 26 Noi 2016

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele si se scot...

Tiramisu reteta fara oua in verine push up

In Dulciuri la 26 Noi 2016

Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti biscuitii si turnati peste ei cafeaua. Amestecati. Instalati formele de Push Up. Depuneti un...

Napolitane cu caramel, rahat si nuci

In Dulciuri la 26 Noi 2016

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor. Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.    Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam....

Baclava

In Dulciuri la 21 Noi 2016

Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara. In tava unsa,...

Dulceata de prune cu nuca

In Dulceata / Gem la 18 Noi 2016

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori. A doua zi se pun pe foc. Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute. Verificati daca este legata:...

Prajitura Donauwelle pentru Haloween

In Dulciuri la 30 Oct 2016

Se prepară blatul:  Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C Se toarna jumatate din aluat in tava unsa....

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

In Dulciuri la 30 Oct 2016

Incalziti cuptorul la 180 °C.  Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit. Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie....

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

In Dulciuri la 9 Oct 2016

Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt amestecand in continuu pentru a obtine o compozitie omogena. Incorporati zmeura si nucile maruntite...

Tarta rasurnata cu prune

In Dulciuri la 2 Oct 2016

Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat. Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. Se prepară foaia de aluatul foetat. Acoperiți...

Clafoutis cu prune

In Dulciuri la 25 Sep 2016

Incalziti cuptorul la 210 °. Taiati prunele in 2 si scoateti samburii. Amestecati zaharul cu faina. Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina. Adaugati vanilia si untul topit racit. Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti...

Granita de pepene verde si menta

In Dulciuri la 22 Sep 2016

Se prepară siropul de menta o zi inainte-  vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece. Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita  care sa permita...

Tort cu capsuni Fraisier

In Dulciuri la 10 Sep 2016

Pregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati biscuitul: Se separa galbenurile de albusuri. Se freaca galbenusurile...

Tarta cu capsuni

In Dulciuri la 2 Sep 2016

Se pune la-ncălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul. Se pune compozitia la foc mic amestecand...

Coltunasi cu branza - Varenyky

In Dulciuri la 30 Aug 2016

Se amestecă făina cu sarea, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete.  Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se decupeaza discuri de 10 cm cu un pahar sau cu o forma. Fiecare...

Salata de fructe cu sirop de menta

In Dulciuri la 18 Aug 2016

Preparati siropul de menta o zi inainte si pastrati-l la rece in frigider -  reteta aici . Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se curata ananasul, se indeparteaza mijlocul/cotorul si se taie bucati (cu cealalta jumatate am facut o alta reteta sarata cu...

Orez cu lapte, stafide si rom

In Dulciuri la 6 Aug 2016

Se marinează stafidele cu romul cel puțin 1 oră. Se taie pastaia de vanilie in jumatate pe lungime cu un cuțit și se scot semintele cu ajutotul unui cutit. Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zaharul, semintele de vanilie si pastaia tăiată. Se aduce la fierbere , apoi se...

Tarta-placinta tropeziana

In Dulciuri la 30 Iul 2016

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si apa de flori de portocale. Amestecati si incorporati laptele...

Chec cu iaurt si floare surpriza in ciocolata

In Dulciuri la 30 Iul 2016

Incalziti cuptorul la 200°C. Topiti la microunde untul si  Nutella- 1 minut la 800 W. Adaugati 90 gr de zahar, 40 gr de faina si treptat 3 oua. Amestecati bine si varsati compozitia intr-o forma de tarta unsa. Coaceti timp de 10 - 12 minute. Lasati sa se raceasca, demulati...

Aluat foietaj rapid

In Dulciuri la 3 Iul 2016

Taiati untul rece in cuburi mici. Puneti toate ingredientele in bolul robotului. Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute. Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat,  deci nu amestecati prea mult. Inveliți aluatul...

Mini tarte cu lamaie si bezea

In Dulciuri la 2 Iul 2016

Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează...

Inghetata cu piersici

In Dulciuri la 2 Iul 2016

Spalati piersicile, scoateti simburii si le taiati bucatele. Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se...

Bomboane Rochers cu nuca de cocos si ciocolata

In Dulciuri la 29 Iun 2016

Se amesteca nuca de cocos , zahărul , vanilia și ouăle. Rezervati o jumatate de ora. Se incalzeste cuptorul la 180 °. Umplem formele in silicon cu compozitia cu cocos si dam la cuptor timp de 15 minute. Se scot din cuptor , se demuleaza si se pun la racit pe un grill. Spalam...

Cremsnit croat/sloven - Kremšnita

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Crema: Se separă gălbenușurile de ou de albusuri.  Se bat albusurile spuma pana se tin bine încorporănd treptat 60 g de zahăr. Se rezerva la rece.  Puneti la-ncalzit 50 cl de lapte. Intr-un bol se amesteca cu un tel 5cl de lapte cu faina , gălbenușurile de ou,...

Cirese inrobate in ciocolata alba

In Dulciuri la 22 Iun 2016

Se spală cireșele și se lasa sa se usuce. Puneti pe o tava o foaie de copt. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie.  Dati ciresele de 2-3 ori prin ciocolata alba si le puneti pe hartia de copt. Presarati sau puneti perle de zahar peste ciocolata cat este...

Bavarois cu avocado

In Dulciuri la 15 Iun 2016

Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider. Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si...

Salata de fructe în jeleu

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri. Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga...

Pudding englezesc

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele. Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita. Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata. Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas...

Pasca cu branza si smantana

In Dulciuri la 15 Mai 2016

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...

Panna cotta in forma de ou

In Dulciuri la 14 Mai 2016

Preparati demisferele de ciocolata: Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine. Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba. Dati la frigider timp de 2h. Demulati cu grija si...

Tarte cu lamaie si bezea

In Dulciuri la 8 Mai 2016

Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se...

Afisate 241 - 270 din 374 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]