Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare.
Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu.
Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute.
Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele si se scot...
Tiramisu reţetă originală
Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final.
Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul.
Adaugati zmeura congelata si amestecati.
Rupeti biscuitii si turnati peste ei cafeaua. Amestecati.
Instalati formele de Push Up.
Depuneti un...
Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.
Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.
Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.
Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam....
Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Depliati foile de placinta. Topiti untul.
Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara.
In tava unsa,...
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.
Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori.
A doua zi se pun pe foc.
Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute.
Verificati daca este legata:...
Se prepară blatul:
Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale.
Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Se toarna jumatate din aluat in tava unsa....
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Topiti untul la microunde.
In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul.
Incorporati untul topit si racit.
Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine.
Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie....
Incalziti cuptorul la 180°C.
In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat.
Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt amestecand in continuu pentru a obtine o compozitie omogena.
Incorporati zmeura si nucile maruntite...
Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor
Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.
Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.
Se prepară foaia de aluatul foetat.
Acoperiți...
Incalziti cuptorul la 210 °.
Taiati prunele in 2 si scoateti samburii.
Amestecati zaharul cu faina.
Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina.
Adaugati vanilia si untul topit racit.
Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti...
Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici.
Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati.
Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece.
Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita care sa permita...
Pregatiti siropul:
Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve.
Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati biscuitul:
Se separa galbenurile de albusuri.
Se freaca galbenusurile...
Se pune la-ncălzit laptele.
Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.
Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.
Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.
Se pune compozitia la foc mic amestecand...
Se amestecă făina cu sarea, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete.
Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se decupeaza discuri de 10 cm cu un pahar sau cu o forma.
Fiecare...
Preparati siropul de menta o zi inainte si pastrati-l la rece in frigider - reteta aici .
Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati.
Se curata ananasul, se indeparteaza mijlocul/cotorul si se taie bucati (cu cealalta jumatate am facut o alta reteta sarata cu...
Se marinează stafidele cu romul cel puțin 1 oră.
Se taie pastaia de vanilie in jumatate pe lungime cu un cuțit și se scot semintele cu ajutotul unui cutit.
Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zaharul, semintele de vanilie si pastaia tăiată.
Se aduce la fierbere , apoi se...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si apa de flori de portocale. Amestecati si incorporati laptele...
Incalziti cuptorul la 200°C.
Topiti la microunde untul si Nutella- 1 minut la 800 W.
Adaugati 90 gr de zahar, 40 gr de faina si treptat 3 oua.
Amestecati bine si varsati compozitia intr-o forma de tarta unsa.
Coaceti timp de 10 - 12 minute.
Lasati sa se raceasca, demulati...
Taiati untul rece in cuburi mici.
Puneti toate ingredientele in bolul robotului.
Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute.
Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat, deci nu amestecati prea mult.
Inveliți aluatul...
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează...
Spalati piersicile, scoateti simburii si le taiati bucatele.
Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se...
Se amesteca nuca de cocos , zahărul , vanilia și ouăle.
Rezervati o jumatate de ora.
Se incalzeste cuptorul la 180 °.
Umplem formele in silicon cu compozitia cu cocos si dam la cuptor timp de 15 minute.
Se scot din cuptor , se demuleaza si se pun la racit pe un grill.
Spalam...
Crema:
Se separă gălbenușurile de ou de albusuri.
Se bat albusurile spuma pana se tin bine încorporănd treptat 60 g de zahăr. Se rezerva la rece.
Puneti la-ncalzit 50 cl de lapte.
Intr-un bol se amesteca cu un tel 5cl de lapte cu faina , gălbenușurile de ou,...
Se spală cireșele și se lasa sa se usuce.
Puneti pe o tava o foaie de copt.
Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
Dati ciresele de 2-3 ori prin ciocolata alba si le puneti pe hartia de copt.
Presarati sau puneti perle de zahar peste ciocolata cat este...
Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.
Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si...
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri.
Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga...
Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele.
Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita.
Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata.
Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas...
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se adauga...
Preparati demisferele de ciocolata:
Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine.
Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba.
Dati la frigider timp de 2h.
Demulati cu grija si...
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă.
Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se...
Galuste cu prune- gomboti, knedle
Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele si se scot...
Tiramisu reteta fara oua in verine push up
Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti biscuitii si turnati peste ei cafeaua. Amestecati. Instalati formele de Push Up. Depuneti un...
Napolitane cu caramel, rahat si nuci
Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor. Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam....
Baclava
Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara. In tava unsa,...
Dulceata de prune cu nuca
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori. A doua zi se pun pe foc. Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute. Verificati daca este legata:...
Prajitura Donauwelle pentru Haloween
Se prepară blatul: Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C Se toarna jumatate din aluat in tava unsa....
Chec "quatre-quarts" pentru Halloween
Incalziti cuptorul la 180 °C. Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit. Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie....
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt amestecand in continuu pentru a obtine o compozitie omogena. Incorporati zmeura si nucile maruntite...
Tarta rasurnata cu prune
Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat. Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. Se prepară foaia de aluatul foetat. Acoperiți...
Clafoutis cu prune
Incalziti cuptorul la 210 °. Taiati prunele in 2 si scoateti samburii. Amestecati zaharul cu faina. Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina. Adaugati vanilia si untul topit racit. Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti...
Granita de pepene verde si menta
Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece. Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita care sa permita...
Tort cu capsuni Fraisier
Pregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati biscuitul: Se separa galbenurile de albusuri. Se freaca galbenusurile...
Tarta cu capsuni
Se pune la-ncălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul. Se pune compozitia la foc mic amestecand...
Coltunasi cu branza - Varenyky
Se amestecă făina cu sarea, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete. Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se decupeaza discuri de 10 cm cu un pahar sau cu o forma. Fiecare...
Salata de fructe cu sirop de menta
Preparati siropul de menta o zi inainte si pastrati-l la rece in frigider - reteta aici . Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se curata ananasul, se indeparteaza mijlocul/cotorul si se taie bucati (cu cealalta jumatate am facut o alta reteta sarata cu...
Orez cu lapte, stafide si rom
Se marinează stafidele cu romul cel puțin 1 oră. Se taie pastaia de vanilie in jumatate pe lungime cu un cuțit și se scot semintele cu ajutotul unui cutit. Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zaharul, semintele de vanilie si pastaia tăiată. Se aduce la fierbere , apoi se...
Tarta-placinta tropeziana
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si apa de flori de portocale. Amestecati si incorporati laptele...
Chec cu iaurt si floare surpriza in ciocolata
Incalziti cuptorul la 200°C. Topiti la microunde untul si Nutella- 1 minut la 800 W. Adaugati 90 gr de zahar, 40 gr de faina si treptat 3 oua. Amestecati bine si varsati compozitia intr-o forma de tarta unsa. Coaceti timp de 10 - 12 minute. Lasati sa se raceasca, demulati...
Aluat foietaj rapid
Taiati untul rece in cuburi mici. Puneti toate ingredientele in bolul robotului. Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute. Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat, deci nu amestecati prea mult. Inveliți aluatul...
Mini tarte cu lamaie si bezea
Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează...
Inghetata cu piersici
Spalati piersicile, scoateti simburii si le taiati bucatele. Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se...
Bomboane Rochers cu nuca de cocos si ciocolata
Se amesteca nuca de cocos , zahărul , vanilia și ouăle. Rezervati o jumatate de ora. Se incalzeste cuptorul la 180 °. Umplem formele in silicon cu compozitia cu cocos si dam la cuptor timp de 15 minute. Se scot din cuptor , se demuleaza si se pun la racit pe un grill. Spalam...
Cremsnit croat/sloven - Kremšnita
Crema: Se separă gălbenușurile de ou de albusuri. Se bat albusurile spuma pana se tin bine încorporănd treptat 60 g de zahăr. Se rezerva la rece. Puneti la-ncalzit 50 cl de lapte. Intr-un bol se amesteca cu un tel 5cl de lapte cu faina , gălbenușurile de ou,...
Cirese inrobate in ciocolata alba
Se spală cireșele și se lasa sa se usuce. Puneti pe o tava o foaie de copt. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Dati ciresele de 2-3 ori prin ciocolata alba si le puneti pe hartia de copt. Presarati sau puneti perle de zahar peste ciocolata cat este...
Bavarois cu avocado
Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider. Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si...
Salata de fructe în jeleu
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri. Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga...
Pudding englezesc
Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele. Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita. Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata. Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas...
Pasca cu branza si smantana
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...
Panna cotta in forma de ou
Preparati demisferele de ciocolata: Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine. Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba. Dati la frigider timp de 2h. Demulati cu grija si...
Tarte cu lamaie si bezea
Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se...