Desert placinta greceasca- Bougatsa

de Catalina L in Dulciuri, 25 Mar 2017 | 4829 vizualizari

 

Astazi 25 martie este ziua nationala a Greciei.
„Hronia Polla se ollus, Ellines kai Roumani! La mulţi ani tuturor, greci şi români!“
Naţiunea elenă marchează astfel data oficială la care a izbucnit Revoluţia din 1821, care a proclamat independenţa ţării după 4 secole de stăptănire otomană.
„Revoluţia greacă de la 1821 a pornit din ţara noastră, iar asta ne face cu atât mai mândri că suntem greci născuţi în România“, arată Anton Traian Antoniadis, urmaş al unei vechi familii de comercianţi greci ai Constanţei, membru al Comunităţii Elene Elpis din Constanţa. 
În România, trăiesc la ora actuală 6.500 greci, cu precădere în judeţele din sud-estul ţării. Conform statisticilor, cea mai mare concentraţie de greci este în Dobrogea. 
Lista personalităţilor elene din România cuprinde nume răsunătoare - de la Ion Luca Caragiale la Jean Moscopol, de la Hariclea Haricli Darclėe la Nicholas Georgescu Roegen (părintele bioeconomiei), de la Radu Beligan la Jean Constantin.
Citeste mai mult: adev.ro/nlrr28
 
Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o specialitate greceasca o placinta cu crema de gris si foi crocante, absolut delicioasa.
A fost adusa de imigrantii din Constantinopole si este extrem de populara la Thessalonique, in Macedonia cea mai întinsă regiune a Greciei
Se serveste de obicei la micul dejun pudrata cu zahar si cu scortisoara.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/placinta-greceasca-bougatsa.html

 

INGREDIENTE

  • 4 foi subtiri de placinta filo
  • 30 cl de lapte
  • 20 cl de smantana lichida
  • 90 g de gris
  • 1 ou
  • 1 lingura de coaja de portocala rasa
  • 30 g de unt
  • 60 g de zahar
  • 20 g de unt topit

Decor:

  • zahar pudra
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca- Bougatsa:

Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul.

Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul.

Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic calduta, coaja de portocale rasa si amestecati bine cu un tel.


Se unge tava (20/25 cm) cu unt si se pune 1 foaie de placinta (lasati marginile sa depaseasca). Ungeti cu un pic de unt si puneti deasupra alta foaie. Repetati operatia.

Cand am pus cele 3 foi, punem crema de gris si aducem toate marginile spre mijoc.

Puneti deasupra foaia de placinta ramasa si ungeti-o cu un pic de unt topit,

Se coace placinta timp 15 - 20 de minute, la 200 °C.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si taiati in portii.

Pudrati cu zahar si scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca- Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta