"Charlotte aux fraises " este un desert de fructe, gastronomic și distins.
Am revisitat reteta clasica pentru a sarbatori St Valentin- este prajitura preferata a sotului :)
Puteti folosi fara probleme capsuni congelate.
Am congelat aceasta vara capsuni proaspete culese, parfumate si frumoase.
Iarna le decongelati, sunt la fel de parfumate si sunt ideale pentru aceasta prajitura, pentru siropuri sau coulis, pentru sorbeturi etc.
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc, pana se topeste. Se raceste si se pune la frigider pentru 1 ora.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se pastreaza la rece.
Se pun piscoturile insiropate pe fundul si pe peretii cercului (puneti cercul pe platoul de serviciu).
Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi, umpleti cercul si nivelati suprafata.
Puneti la frigider pana a doua zi.
Se scoate din forma si se orneaza cu ciocolata rasa, frisca si o inima din ciocolata neagra (se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna pe o placa de silicon in forma de inima, se da la rece).
Pofta buna !!!!!!