O reteta pe care vroiam s-o fac de ceva vreme.
Este o briosa simpla, nu prea dulce.
Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar in compozitie.
Noutatea ei este amidonul de porumb. Am obiceiul sa-l folosesc dar este o premiera pentru mine in retetele de briosa.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/briosa-leopard.html
Pantru aluatul maron deschis:
Pentru aluatul maron inchis :
Pentru topping:
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul .
Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.
Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa.
Luati de pe foc, adaugati untul amestecati si lasati sa se raceasca.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati faina, zaharul si drojdia. Se framanta timp de 10 minute.
Se-mparte aluatul in 2 iar apoi o jumatate se-mparte din nou in 2.
Incorporam cacaoa in cele 2 sferturi de aluat. Framantam bine pentru a o incorpora uniform (o putem dilua intr-un pic de lapte caldut).
Acoperim cele 3 bule de aluat si lasam sa creasca 2 ore.
Se degazează aluatul .
Făinăm suprafața de lucru și-mpartim in 7 bile fiecare bucata de aluat.
Bilele maro deschis se ruleaza intre palme, pana devin niste suluri subtiri, de lungimi egale .
Cu un sucitor aplatizam bilele maro inchis si-mbracam in aluatul inchis sulurile maro deschis.
Procedam la fel cu aluatul natur, il aplatizam si-mbracam in el sulurile obtinute precedent.
Avem 7 suluri albe, pe care le rulam si le-ntidem cat putem de lungi (35-40 cm) iar apoi le taiem in 2.
Asezam simultan cele 14 suluri in tava de silicon (20x 10 cm) sau unsa.
Lasati sa creasca in tava cel putin 30 de minute.
Serviti simpla sau tartinata cu dulceata sau nutella !