Aceste briose rulate cu scortisoara sunt cunoscute sub numele Kanelbulle, Kanelbullar in Suedia sau Korvapuusti in Finlanda.
Forma este de obicei circulara
In Finlanda forma este mai deosebita in forma de "ureche" .
Va propun aceasta varianta finlandeza- Korvapuusti care mi-a placut foarte mult.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/briosa-finlandeza-korvapuusti.html
Aluat :
Garnitura
Decor:
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele ramas.
Framantam cca. 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul.
Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Am facut 2 dreptunghiuri, unul mai mare din 2/3 de aluat si celalalt mai mic.
Punem deasupra untul topit, zaharul si ciocolata.
Rulati strans aluatul cu umplutura.
Cu un cutit taiati trapezuri : baza de 5 cm si partea superioara de 1,5 cm.
Puneti-le in picioare :) si cu coada rotunda si subtire a unei linguri, apasati si presati in mijloc.
Puneti-le pe o placa de silicon sau acoperita cu hartie de copt si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Ungeti-le cu oul batut si decorati cu zahar perla.
Dati-le la cuptor- preincalzit, la 200°C, timp de 15-20 de minute (depinde de marimea lor)
Lasati-le sa se raceasca un pic si pudrati-le cu zahar pudra.
Sunt delicioase, parfumate si crocante.