Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele...
Puneti faina intr-un castron.
Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul.
Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu.
Adaugati albusul de ou batut spuma si lasati aluatul sa se odihneasca 2-3 ore.
Decojiti bananele si pasati-le cu furculita pina...
Bateti bine ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul.
Adaugati iaurtul, treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.
Puneti compozitia intr-un vas uns.
Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180° C.
Scoateti din cuptor si faceti gauri cu un...
Aluatul dulce:
În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate...
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid...
Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.
Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) .
Dati...
Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz.
Topiti untul, cu apa si siropul.
Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Amestecati.
Faceti bule din aluat de marimea unei nuci .
Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava...
Bateti ouale intregi, adaugand zaharul treptat pana-si dubleaza volumul.
Adaugati apoi untul topit si racit.
Amestecati faina cu praful de copt.
Incorporati treptat faina si laptele amestecand in continuu.
Umpleti formele de muffin cu o lingura buna din compozitia obtinuta.
Puneti...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.
Adaugati ouale treptat si amestecati bine.
Turnati compozitia in tava de chec. Puneti deasupra jumatate din fructele de padure.
Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru...
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia.
Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine.
Amestecati pana se topeste.
Turnati in pahare sau in vase ramequins....
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile...
In primul rand, fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs.
Se amesteca fructele cu zaharul si se lasa peste noapte.
A 2-a zi adaugati apa si feliile de lamaie si puneti la fiert.
Culegem si aruncam spuma care se formeaza.
Dupa 20 minute, filtram printr-o sita fina...
Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati.
Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen.
Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:...
Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte).
Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm.
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de...
Incalziti cuptorul la 200°C.
Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun.
Caramelizati-le timp de 5 minute, la foc mediu.
Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.
Taiati untul bucatele, topiti-l la...
Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul.
Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.
Amestecati bine.
Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa.
Turnati intr-o...
In bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat.
Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti.
Varsati sucul de limetă, rom-ul si bateti inca cateva minute pana obtineti o crema care se tine bine.
Puneti crema in pahare...
Curatati si taiati merele in cuburi.
Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel.
Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati laptele cu laptele...
Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide.
Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat.
Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Decorati cu o aluna fiecare biscuit.
Coaceti 15-20 minute, in cuptorul...
Incalziti cuptorul la 180° C.
Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava...
Se pune la incălzit laptele.
Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte.
Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.
Turnati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.
Se pune compozitia la foc mic, amestecand...
Mod de preparare caramel lichid:
Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.
Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.
Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.
Turnati in oala...
Intr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot.
Mixati timp de 5 minute.
Adaugati praful de copt si mixati din nou cateva minute (se vor forma bule la suprafata aluatului)....
Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.
Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.
Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.
Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.
Turnati...
Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul.
Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos.
Puneti compozitia intr-o...
Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.
Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar....
In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul.
Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o crema- 5 minute maximum.
Adaugati dulceata ramasa si amestecati.
Se serveste imediat sau se...
Pregatiti foile:
Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul.
Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine.
Puneti hartie de copt pe 2 placi de cuptor. Impartiti compozitia si nivelati pe toata suprafata.
Dati la cuptorul...
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat.
Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.
Scoateti aluatul, si-l l intindeti...
Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.
Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.
Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.
Varsati amestecul...
Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale. Amestecati si incorporati laptele...
Desert gogosi din banane creole
Puneti faina intr-un castron. Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul. Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu. Adaugati albusul de ou batut spuma si lasati aluatul sa se odihneasca 2-3 ore. Decojiti bananele si pasati-le cu furculita pina...
Desert prajitura cu gauri - Poke cake
Bateti bine ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul. Adaugati iaurtul, treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine. Puneti compozitia intr-un vas uns. Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180° C. Scoateti din cuptor si faceti gauri cu un...
Desert tarta cu prune si crema
Aluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate...
Desert tarta cu lamaie si fructe de padure
Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se incheaga rapid...
Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata
Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele. Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen. Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) . Dati...
Desert biscuiti australieni ANZAC
Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz. Topiti untul, cu apa si siropul. Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Amestecati. Faceti bule din aluat de marimea unei nuci . Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava...
Desert muffins cu biscuiti Oreo
Bateti ouale intregi, adaugand zaharul treptat pana-si dubleaza volumul. Adaugati apoi untul topit si racit. Amestecati faina cu praful de copt. Incorporati treptat faina si laptele amestecand in continuu. Umpleti formele de muffin cu o lingura buna din compozitia obtinuta. Puneti...
Desert flan cu fructe de padure
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat. Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Turnati compozitia in tava de chec. Puneti deasupra jumatate din fructele de padure. Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru...
Desert pana cotta cu sirop de coacaze rosii
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia. Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati pana se topeste. Turnati in pahare sau in vase ramequins....
Desert sarlota chec cu capsuni
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile...
Sirop de coacaze rosii
In primul rand, fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs. Se amesteca fructele cu zaharul si se lasa peste noapte. A 2-a zi adaugati apa si feliile de lamaie si puneti la fiert. Culegem si aruncam spuma care se formeaza. Dupa 20 minute, filtram printr-o sita fina...
Desert biscuiti Leopard
Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati. Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen. Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:...
Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)
Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte). Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm. Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de...
Desert prajitura cu piersici si ricotta
Incalziti cuptorul la 200°C. Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun. Caramelizati-le timp de 5 minute, la foc mediu. Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca. Taiati untul bucatele, topiti-l la...
Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru
Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate. Amestecati bine. Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa. Turnati intr-o...
Desert crema Mojito cu ricotta
In bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat. Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti. Varsati sucul de limetă, rom-ul si bateti inca cateva minute pana obtineti o crema care se tine bine. Puneti crema in pahare...
Desert flan cu mere caramelizate
Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele...
Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla
Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide. Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat. Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele. Decorati cu o aluna fiecare biscuit. Coaceti 15-20 minute, in cuptorul...
Desert prajitura cu rubarba
Incalziti cuptorul la 180° C. Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava...
Desert tarta cu capsuni si biscuiti
Se pune la incălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Turnati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul. Se pune compozitia la foc mic, amestecand...
Desert flan cu nuca de cocos
Mod de preparare caramel lichid: Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul. Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand. Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta. Turnati in oala...
Desert clatite cu o mie de gauri/ Baghrir
Intr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute. Adaugati praful de copt si mixati din nou cateva minute (se vor forma bule la suprafata aluatului)....
Desert flan portughez- Pasteis de Nata
Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie. Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea. Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia. Turnati...
Desert pandispan portughez Pao de Lo
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul. Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos. Puneti compozitia intr-o...
Desert prajitura mexicana cu ananas
Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde. Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar....
Desert inghetata de capsuni rapida
In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o crema- 5 minute maximum. Adaugati dulceata ramasa si amestecati. Se serveste imediat sau se...
Desert prajitura Dobos
Pregatiti foile: Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine. Puneti hartie de copt pe 2 placi de cuptor. Impartiti compozitia si nivelati pe toata suprafata. Dati la cuptorul...
Desert biscuiti cu gem de zmeura
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora. Scoateti aluatul, si-l l intindeti...
Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)
Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc. Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas. Varsati amestecul...