Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake

de Catalina L in Dulciuri, 17 Mar 2017 | 4072 vizualizari

 


Astazi, 17 martie, irlandezii din toata lumea sarbatoresc Sfantul Patrick. La origini, o sărbătoare catolică, în zilele noastre această festivitate e mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze și este sărbătorită cu fast, atât în Irlanda și Marea Britanie, cât și în Statele Unite.
Ziua Sf. Patrick a fost declarată Ziua Națională a Irlandei.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/prajitura-cu-bere-guinness-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 25 cl de bere neagra Guinness
  • 250 g de unt
  • 75 g de pudra de cacao
  • 400 g de zahar (am pus 300 g)
  • 2 oua
  • 150 g de smantana grasa
  • 275 g de faina
  • 1 lingurita praf de copt

Topping:

  • 150 g de crema de branza Philadelphia
  • 10 cl de smantana grasa
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake:

Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm).

Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet.

Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine.

Bateti smantana cu ouale si turnati peste compozitia precedenta.

Incorporati apoi, faina amestecata cu praful de copt si amestecati bine cu un tel.

Turnati compozitia in tava unsa.

Coaceti timp de 40-45 de minute (verificati cu o scobitoare).

Daca se coloreaza la suprafata prea tare, puteti acoperi cu o foaie de aluminiu.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic.

Scoateti din forma, puneti pe un gril si lasati sa se raceasca complet.

Decorati cu un topping din crema de branza Philadelphia :

Frecati bine branza cu smantana si zaharul. Puneti crema obtinuta deasupra prajiturii pentru a reprezenta spuma berii Guinness.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

19.03.2017, 21:11

Cam bine arata!

miki_a 1

20.03.2017, 00:30

O prăjitură tare interesantă! Îmi place textura și culoarea, iar de gust ....sigur e o plăcere!

simona72 1

20.03.2017, 12:18

Super! Imi plac aluaturile cu bere, iar reteta nu putea fi decat cu origini irlandeze...pare ca are o consistenta umeda, ceea ce pe mine ma incanta si mai tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos