Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

de Catalina L in Dulciuri, 14 Mai 2017 | 2392 vizualizari

 


Astazi in Paraguai se sarbatoreste ziua independentei.
Paraguai, oficial Republica Paraguay este o țară fără ieșire la mare în America de Sud. Este așezată pe malul râului Paraguay, având frontieră cu Argentina spre sud și sud-vest, cu Brazilia spre nord-est și cu Bolivia spre nord-vest. Numele țării semnifică „apa ce merge spre apă”, derivat din cuvintele pará („ocean”), gua („spre”), și y („apa”) din limba amerindiană guaraní.
 
Cu aceasta ocazie va prezint un desert foarte simplu si foarte popular in Paraguai, o crema de lapte fara oua.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-de-lapte-paraguay-crema-de-leche.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon de porumb -maïzena
  • 5 linguri de zahar
  • coja de la o portocala
  • vanillie esenta sau pudra
  • pentru decor:
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena):

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.

Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.

Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.

Varsati amestecul in laptele fierbinte si amestecati in continuu, la foc mic, timp de 5 minute pana se-ngroasa.

Luati de pe foc si amestecati din timp in timp, pana se raceste.

Cand crema este calduta, varsati-o in pahare sau castronele.

Cand este racita complet, puneti la frigider timp de 2 ore.

Inainte de a o servi, puteti pune un pic de zahar brun deasupra si caramelizati la cuptor (pozitia grill) sau cu un pistolet.

Se poate servi si simpla cu un pic de scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.05.2017, 21:25

Vreau si eu ca sigur este foarte buna!

Bya Ralu 1

14.05.2017, 22:18

Super

kytz 1

15.05.2017, 15:20

Seamănă cu budinca noastră, dar sigur e ceva mai ușoară, neavând ouă în compoziție! Eu aș servi o porție aromată cu un lichior sau un vin fin , gen Marsala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure