Reteta 400 !!!
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta celebra Forêt-Noire.
Numele ei vine de la rachiul de cirese -Kirschwasser care este produs in zona Padurea Neagra din vestul Germaniei (Schwarzwald). Tortul Padurea Neagra este marca inregistrata in Germania, iar compozitia lui este reglementata oficial. Se specifica clar ce trebuie sa contina: blaturile pandispan de cacao, optional foaia de aluat fraged de la fund, umplutura de visine si/sau cirese precum si cantitatea minima de Kirschwasser. Legea permite atat creme albe de unt cat si de frisca si forma rotunda sau rulada.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/buturuga-foret-noire-2-anisori-de-blog.html
Pentru blat -genoise:
Pentru crema de ciocolata - ganache:
Pentru frisca cu mascarpone:
Pentru garnitura:
Pentru decor :
Incalziti cuptorul la 180° C.
Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de buturuga si presarati faina.
Turnati compozitia si coaceti timp de 30 de minute. Scoateti apoi din forma, fierbine si lasati la temperat pe un gratar. Cand s-a racit, taiati-o in 3 parti.
Glazura " Ganache " :
Se pune la fiert crema, într-o cratiță mică și se da un cloclot.
Se adauga ciocolata rupta bucatele, se ia de pe foc si se amesteca bine pentru a obtine un amestec lucios si omogen.
Se lasa un pic sa se raceasca.
Frisca cu mascarpone :
Bateti la robot mascarponele, adaugati smântâna, extractul de vanilie si treptat zahărul.
Cand crema se mentine bine, puneti-o intr-un posh si puneti-o la rece.
Cun un cutit de curatat, radeti tableta de ciocolata. Pastrati la rece bucatelele de ciocolata.
Scurgeti ciresele, indepartati samburii si pastrati siropul.
Montati prajitura:
Insiropati baza blatului, acoperiti cu crema de ciocolata si puneti cateva cirese.
Acoperiti cu blatul insiropat, puneti crema de ciocolata, un strat generos de frisca si cirese.
Incheiati cu blatul insiropat.
Puneti prajitura pe un gratar, acoperiti cu crema de ciocolata si dati la rece timp de 20 minute.
Decorati apoi cu frisca si ciocolata rasa.
Am taiat capetele in diagonala si folosit ca decor un capat in mijoc (celalalt a fost devorat foarte repede:)).
Bun desert !