Curd-ul (in engleza Fruit curd ) in general, este o crema pe baza de fructe. Este extrem de raspandita in Marea Britanie si in SUA .
Crema cu lamaie este cea mai populara, insa se poate pregati si cu lime, portocala, grepfruit.....
Iata o reteta cu portocale.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/03/crema-orange-curd.html
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale.
Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță.
Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid ... se amestecă bine cu un tel.
Luati de pe foc si adaugati untul moale.
Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Puneti un film alimentar la suprafata si dati la frigider.
Am facut mini tarte- pentru aluat vezi reteta aici.
Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.
1
Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
2
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.
3
Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, tarte, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc.