Prajitura cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 26 Feb 2017 | 2806 vizualizari

 

O reteta din caietul de retete al mamei mele facuta de baiatul meu :) 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/prajitura-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

Utilizati ca masura un pahar de apa de 200 g :

  • 250 gr unt moale
  • 1 pahar si jumatate de faina
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 pahar si 1/4 de zahar (2 pahare in reteta originala)
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua.

Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este secretul acestei prajituri).

Luati de pe foc si puneti 15 linguri intr-un castronel, pentru a le utiliza la sfarsit.

Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.

In compozitia racita, puneti pe rand, galbenusurile, amestecand de fiecare data. Amestecati faina cu praful de copt si o incorporati in compozitia cu ciocolata.

La sfarsit, adaugati albusurile batute spuma.

Ungeti vasul pentru cuptor, varsati compozitia si puneti la cuptorul incalzit la 200°C.

Lasati timp de 30 minute. Verificati cu un cutit, trebuie sa iasa usor umed.

Scoateti din cuptor, amestecati compozitia retinuta in castronel si o puneti peste prajitura calda.

Lasati sa se raceasca cateva ore. Taiati-o in bucati si serviti.

Se pastreaza foarte bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.

TIPS-URI

1

Se pastreaza bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura chinezeasca