Placinta crocanta cu mere

de Catalina L in Dulciuri, 11 Dec 2016 | 3597 vizualizari

 

Iata o reteta simpa si crocanta de placinta cu mere.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/placinta-crocanta-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 8 foi subtiri de placinta filo
  • 3 mere
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de zahar
  • 2 linguri de coniac
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta crocanta cu mere:

Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri.

Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul.

Lasati sa macereze 15 minute.

Intre timp, topiti untul la microunde.

Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati marginile sa iasa din tava). Ungeti cu unt presarati un pic de zahar. Asezati alte 2 foi de placinta in sens invers. Ungeti cu unt si puneti deasupra merele rezervate.

Acoperiti merele cu 2 foi de placinta  (lasati marginile sa iasa din tava). Ungeti cu unt presarati un pic de zahar. Puneti 1 foaie de placinta in sens invers. Ungeti cu unt presarati un pic de zahar.

Pliati si aduceti toate marginile spre mijoc.

În mijloc am pus-o ultima foaie filo, un pic mototolită.

Se unge cu un pic de unt topit, se presara un pic de zahăr și se coace 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °C.

Se scoate din tava, presara zahar pudra si se serveste calduta. 

Bun desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta crocanta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite din faina integrala si mere