Iata o reteta tipica de gogoasa din Africa. Este o reteta aperitiv, cunoscuta sub numele Ross sau Crochete de Mboa in Camerun sau Chin Chin in Nigeria.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/crochetegogosi-africane-du-mboa-ou-chin.html
Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele.
Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
Puneti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca 2 ore la frigider.
Intindeti aluatul si decupati benzi lungi si groase.
Taiati patrate mici cu ajutorul unui cutit. Presarati-le cu faina pentru a nu se lipi.
Incingeti uleiul si puneti-le la prajit. Nu puneti prea multe, amestecati si rumeniti-le bine pe toate partile.
Scoateti-le pe hartie absorbante si lasati-le sa se raceasca.
Crochetele sunt gata, le puteti degusta caldute sau reci.
Se pot conserva cateva saptamani intr-o cutie de plastic.