Mixati nucile.
Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre.
Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si amestecati bine.
Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile...
Incalziti cuptorul la 170°C.
Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana.
Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati.
Intr-un castron frecati ouale cu vanilia si indulcitorul.
Varsati incet deasupra lor ciocolata topita cu smantana continuand...
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.
Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.
Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati.
Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele.
Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si numai este lipicios.
Am adaugat un...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si curatati merele.
Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa.
Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra untul taiat bucatele.
Dati la cuptor timp de 30 de minute .
Scoateti si lasati sa raceasca 10...
Incalziti cuptorul la 150°C.
Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor.
Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine.
Incorporati albusul batut spuma.
Formati bile si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt....
Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti).
Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada apa la foc potrivit.
Amestecati in mod regulat. Este gata dupa 20-25 minute, fructul se zdrobeste...
Untul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei.
Trebuie să iasă un aluat destul de lichid.
Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să fie uns.
Se pune câte 1 lingură din aluat (mai mult sau mai puțin plină, în funcție de...
Topiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W.
Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie.
Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul si amestecati bine
Incorporati ouale unul cate unul, amestecati si varsati in formele din silicon....
Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie.
Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita.
Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma.
Turnati compozitia in tava...
Frecati galbenusurile cu indulcitorul la robot timp de 8 minute.
Puneti la incalzit smantana, laptele de cocos si vanilia.
Turnati-le calde peste galbenusuri, continuand sa amestecati.
Puneti amestecul pe foc potrivit si amestecati cu un tel pana se-ngroasa.
Daca lasati prea mult pe...
Pregatiti inainte piureul de dovleac.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie).
Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa...
Pregatiti intai blatul de cacao:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.
Amestecati albusurile...
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia.
Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte!
Topiti untul la microunde si adaugati uleiul.
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.
Adaugati treptat ouale si sarea.
Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).
Presati si faceti apoi forme:...
Deschideti in lungime curmalele si scoateti samburele.
Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt.
Umpleti fiecare curmala cu crema de branza.
Decorati cu fructele confiate pastrate.
Dati la rece cel putin 1h.
Delicioase la...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Frecati bine galbenusurile cu zaharurile .
Adaugati faina treptat si amestecati.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos.
Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie...
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina.
Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Scoateti aluatul si-ntindeti o...
Incalziti cuptorul la 150°C.
Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm.
Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate.
Amestecati restul de pudra de migdale cu faina de cocos si praful de copt.
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma cu un...
Curatati merele si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le .
Se vor transforma treptat in piure .
Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.
Amestecati.
Va dura in jur de 20 de minute.
Lasati sa se raceasca.
Scoateti scortisoara ....
Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea.
Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute.
Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia.
Amestecati bine....
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase.
Se adauga alternand laptele si uleiul amestecand in continuare.
Se pune faina amestecata cu praful de copt si vanilia si se...
Spalati perele.
Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete.
Separati galbenusul de albus.
Bateti albusul spuma.
Frecati bine galbenusul cu 'zaharul', adaugati branza mascarpone si amestecati 5 minute (la robot)....
Spalati si curatati de samburi prunele.
Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute.
Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit.
Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati.
Amestecati...
Spalati si curatati de samburi caisele.
Taiati-le bucatele mici si puneti-le la congelator timp de 3 h minimum sau o noapte.
Puneti la rece si laptele de cocos.
Cand caisele sunt bine congelate, puneti toate ingredientele intr-un mixer (pastrati 1 lingura de nuca de cocos rasa pentru...
Spalati capsunile si mixati-le in piure.
Lasati-le deoparte.
Bateti smantana lichida in frisca.
Intr-un bol amestecati branza ricotta cu indulcitorul (sau zaharul), coaja rasa de lamaie si vanilia.
Incorporati frisca treptat.
Umpleti verinele.
Lasati-le la frigider cel putin 1...
Bateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute.
Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Curatati merele si taiati-le in felii fine.
Puneti-le intr-un vas uns (18/25 cm).
Turnati deasupra compozitia cu oua....
Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec.
Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra.
Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala.
Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta.
Bateti spuma albusurile cu...
Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar.
Mixati biscuitii si topiti untul. Amestecati impreuna si puneti biscuitii pe fundul formei apasand bine.
Dati la rece.
Puneti la-nmuiat...
Aluatul dulce:
În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat.
Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se...
Desert parfait tiramisu
Mixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si amestecati bine. Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile...
Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)
Incalziti cuptorul la 170°C. Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana. Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati. Intr-un castron frecati ouale cu vanilia si indulcitorul. Varsati incet deasupra lor ciocolata topita cu smantana continuand...
Desert gogosi de Carnaval (Luxemburg) - Verwurelter
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...
Desert briosa Melc cu gem de prune
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele. Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si numai este lipicios. Am adaugat un...
Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati merele. Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa. Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra untul taiat bucatele. Dati la cuptor timp de 30 de minute . Scoateti si lasati sa raceasca 10...
Desert fursecuri Rochers cu nuca de cocos
Incalziti cuptorul la 150°C. Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor. Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine. Incorporati albusul batut spuma. Formati bile si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt....
Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat)
Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada apa la foc potrivit. Amestecati in mod regulat. Este gata dupa 20-25 minute, fructul se zdrobeste...
Desert vafe crocante dulci ( reteta fara gluten)
Untul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să fie uns. Se pune câte 1 lingură din aluat (mai mult sau mai puțin plină, în funcție de...
Desert mini checuri rapide cu ciocolata (reteta fara gluten, low carb)
Topiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul si amestecati bine Incorporati ouale unul cate unul, amestecati si varsati in formele din silicon....
Desert prajitura Extrem de ciocolata
Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie. Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita. Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma. Turnati compozitia in tava...
Desert crema engleza cu lapte de cocos
Frecati galbenusurile cu indulcitorul la robot timp de 8 minute. Puneti la incalzit smantana, laptele de cocos si vanilia. Turnati-le calde peste galbenusuri, continuand sa amestecati. Puneti amestecul pe foc potrivit si amestecati cu un tel pana se-ngroasa. Daca lasati prea mult pe...
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)
Pregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie). Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa...
Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)
Pregatiti intai blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia. Amestecati albusurile...
Desert cozonac traditional cu nuca si stafide
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati uleiul. In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Desert biscuiti Spritz
Am mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid). Presati si faceti apoi forme:...
Desert curmale umplute cu crema de branza
Deschideti in lungime curmalele si scoateti samburele. Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt. Umpleti fiecare curmala cu crema de branza. Decorati cu fructele confiate pastrate. Dati la rece cel putin 1h. Delicioase la...
Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos
Incalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos. Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie...
Desert biscuiti cu migdale bicolori
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina. Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Scoateti aluatul si-ntindeti o...
Desert tarta cu fructe de padure (fara gluten si low-carb)
Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm. Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate. Amestecati restul de pudra de migdale cu faina de cocos si praful de copt. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un...
Desert cu unt din mere si unt de arahide
Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet. Amestecati. Va dura in jur de 20 de minute. Lasati sa se raceasca. Scoateti scortisoara ....
Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)
Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea. Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute. Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia. Amestecati bine....
Desert prajitura cu cirese
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si uleiul amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si vanilia si se...
Verine cu pere si mascarpone
Spalati perele. Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete. Separati galbenusul de albus. Bateti albusul spuma. Frecati bine galbenusul cu 'zaharul', adaugati branza mascarpone si amestecati 5 minute (la robot)....
Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)
Spalati si curatati de samburi prunele. Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute. Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit. Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati. Amestecati...
Desert inghetata rapida caise -cocos
Spalati si curatati de samburi caisele. Taiati-le bucatele mici si puneti-le la congelator timp de 3 h minimum sau o noapte. Puneti la rece si laptele de cocos. Cand caisele sunt bine congelate, puneti toate ingredientele intr-un mixer (pastrati 1 lingura de nuca de cocos rasa pentru...
Desert spuma de capsuni cu ricotta
Spalati capsunile si mixati-le in piure. Lasati-le deoparte. Bateti smantana lichida in frisca. Intr-un bol amestecati branza ricotta cu indulcitorul (sau zaharul), coaja rasa de lamaie si vanilia. Incorporati frisca treptat. Umpleti verinele. Lasati-le la frigider cel putin 1...
Desert budinca cu mere si ciocolata
Bateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute. Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati merele si taiati-le in felii fine. Puneti-le intr-un vas uns (18/25 cm). Turnati deasupra compozitia cu oua....
Desert chec bicolor
Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta. Bateti spuma albusurile cu...
Desert cheesecake rapid cu branza de vaci si lamaie (fara coacere)
Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul. Amestecati impreuna si puneti biscuitii pe fundul formei apasand bine. Dati la rece. Puneti la-nmuiat...
Desert pasca cu branza si fructe confiate
Aluatul dulce: În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se...