Sunt multe retete de prajituri „rasturnate” cu diferite combinatii de fructe. Fiind sfarsit de sezon al cireselor si inceput de visine, am zis sa le combin, iar pentru gustul acrisor am adaugat si rubarba plina de vitamine. Explozie de arome!! Iar ca totul sa fie fara regrete am folosit in loc de zahar indulcitorul natural extras din stevie cu zero calorii si indice glicemic, Green Sugar. Alaturi de o ciocolata calda tot de la Green Sugar sau un smoothie cu cirese totul a fost mai mult decat perfect!!
Fructele se spala si se lasa sa se zvante. Rubarba se curata de coaja de la suprafata si se taie in bucati de 1,5-2 cm. Se amesteca cu 1 lingura Green Sugar si se lasa deoparte 10-15 minute. Intre timp se scot samburii de la visine si cirese. Se adauga fructele fara samburi peste rubarba, se mai pune o lingura de Green Sugar, lamaita taiata marunt, se amesteca si se lasa inca 15-20 minute deoparte pana frcuctele incep sa-si lase siropul.
Se unge o tava cu unt, se aseaza fructele in tava fara siropul lasat. Puneti bine siropul sa nu dispara, veti avea nevoie de el la final…
Pentru aluat: se mixeaza untul moale impreuna cu indulcitorul pana devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga coaja de lamaie pudra si se mixeaza. Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga treptat in amestecul de aluat alternand cu putin chefir. Aluatul rezultata se pune peste fructele din tava. Se niveleaza cu o spatula, se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute.
Peste prajitura fierbinte punem cu o lingura siropul lasat de fructe. Dupa ce am distribuit tot siropul peste prajitura coapta, punem un platou si cu o miscare ferma rasturnam tava cu prajitura in platou. Neaparat se scoate prajitura din tava atunci cand este fierbinte/calda, sa o putem scoate cu usurinta…Lasam prajitura sa se raceasca si o glazuram cu ciocolata alba topita pe baie de aburi amestecata cu smantana pentru frisca. Nimic mi simplu si mai delicios!! Sa fiti sanatosi!!
1
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
2
Daca folositi o tava mai mica prajitura va fi una mai inalta