Iata o reteta de gogosi din Luxemburg preparate de obicei inainte de perioada postului, cu ocazia Carnavalului din Luxemburg si a sarbatorii "Mardi Gras" .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/02/gogosi-de-carnaval-luxemburg-verwurelter.html
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.
Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.
Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.
Adaugati un pic de faina daca trebuie.
Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp de 2h30.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.
Intindeti aluatul cu un rulou, taiati benzi de 2-3 cm si lungi de 10-15 cm.
Formati noduri cu fiecare banda.
Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.
Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.
Serviti imediat !