Desert gogosi de Carnaval (Luxemburg) - Verwurelter

de Catalina L in Dulciuri, 23 Apr 2020 | 2673 vizualizari

 

Iata o reteta de gogosi din Luxemburg preparate de obicei inainte de perioada postului, cu ocazia Carnavalului din Luxemburg si a sarbatorii  "Mardi Gras" .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/02/gogosi-de-carnaval-luxemburg-verwurelter.html

 

INGREDIENTE

  • 350-375 g de faina
  • 1 varf de sare
  • 80 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 20 g de unt topit
  • 12 cl de lapte caldut
  • 15 g de drojdie proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de Carnaval (Luxemburg) - Verwurelter:

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.

Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.

Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.

Adaugati un pic de faina daca trebuie.

Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp de 2h30.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati benzi de 2-3 cm si lungi de 10-15 cm.

Formati noduri cu fiecare banda.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.

Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.

Serviti imediat !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de Carnaval (Luxemburg) - Verwurelter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor