Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 31 Oct 2019 | 2058 vizualizari

 

Aveam pofta de un desert cu mere.
Va prezint o reteta fara gluten si cu putini carbohidrati, facuta cu faina de migdale si faina de cocos in loc de faina normala.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/muffin-cu-mere-si-nuci-de-caju-fara.html

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 3 oua
  • 3 linguri bune de indulcitor natural érythritol (sau 50 gr de zahar)
  • 100 ml de smantana lichida
  • 30 gr de pudra de migdale, 20 gr pudra de nuci de caju si 20 gr de faina de cocos (sau 70 gr de faina)
  • 25 gr de unt topit
  • 40 ml de lapte
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 40 gr de ciocolata neagra 85%
  • 30 gr de nuci de caju intregi nature
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb):

Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea.

Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute.

Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia.

Amestecati bine.

Curatati merele si taiati-le cubulete.

Incorporati merele, ciocolata in fulgi sau taiata bucatele si apoi nucile de caju sfaramitate.

Amestecati si umpleti formele de muffin bine unse (puteti pune hartii de muffin in forme).

Dati la cuptor 20-30 minute la 170°C.

Lasati sa se raceasca un pic, scoateti din forme si lasati sa se raceasca complet.

Bon muffin !

TIPS-URI

1

faina normala contine 71 gr de carbohidrati/100 gr de produs (faina de cocos si de migdale contin 20 gr de carbohidrati pentru un amestec de 100 gr)

2

zaharul rafinat contine 100 gr de carbohidrati/100 gr de produs ( indulcitorul natural érythritol contine 0 gr de carbohidrati)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)