Desert biscuiti Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2019 | 19278 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun".
Sper c-ati fost cuminti caci vin cu biscuiti :)
Dupa reteta clasica in forma de S si W va prezint o noua varianta de biscuiti spritz la fel de buna.
Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
 Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-spritz.html
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de faina
  • 140 gr de zahar pudra (sau zahar tos mixat)
  • 200 gr de unt de calitate frantuzesc @Échiré
  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 100 g de ciocolata neagra
  • nuca de cocos rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Spritz:

Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.

Adaugati treptat ouale si sarea.

Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme: litere, carligi, potcoave, batonase..

Am facut cateva litere pentru a sarbatori la serviciu plecarea la pensie a unei dragi colege.

Puneti-i pe o placa acoperita cu o foaie de copt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.

Dati la cuptor pentru 12-15 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie".

Decorati biscuitii la un capat sau la ambele capete cu ciocolata. Presarati (sau nu) nuca de coccos peste ciocolata.

Conservati-i intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.

TIPS-URI

1

reteta pentru 70 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Spritz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos