5 ani de Bucataras astazi !!!!
Multumesc tuturor si va invit la o prajitura ciocolatoasa fara gluten si nici alt tip de faina (cocos, migdale etc).
Am folosit numai albusurile iar cu galbenusurile am facut o crema engleza.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/02/prajitura-extrem-de-ciocolata-5-anisori.html
Glazura:
Decor: fructe de padure
Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie.
Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita.
Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma.
Turnati compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Coaceti in cuptorul incalzit la 170°C timp de 35- 40 minute
Lasati sa se raceasca complet si scoateti din forma.
Pregatiti glazura:
Puneti la incalzit smantana cu ciocolata rupta bucatele.
Nu lasati sa fiarba, luati de pe foc si amestecati bine pana cand ciocolata este topita si amestecul devine neted si lucios.
Turnati peste prajitura si ungeti uniform. Dati la rece.
Decorati cu fructe de padure inainte de servire.
Excelenta ! Serviti cu crema engleza.