Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit. Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute. Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.
Intr-o cratita puneti la-ncalzit smantana cu laptele si...
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata la bain-marie (decongelati piureul inainte)...
Spalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati.
Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere.
Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat.
Puteti mixa la sfarsit.
Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate....
Scoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute.
Faceti apoi bile de aluat si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Apasati-le cu mana si puneti marmelada deasupra....
Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde. Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. Adăugați pe rând ouăle întregi și amestecați. Incorporati apoi pudra de migdale...
Într-o cratiță pe foc, puneți smântâna și indulcitorul /zaharul.
Amestecati pentru a dizolva indulcitorul/zaharul, aduceti la fierbere si adaugati sucul de lămâie .
Amestecati si puneti apoi coaja rasa de lamaie. Am lasat sa fiarba aproximativ 4 minute. ...
Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar).
Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos. Amestecați.
Se toarnă în forme din silicon și se pune în congelator pentru cel...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund...
Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate.
Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina bine scursa. Amestecati.
Varsati in ramechinuri sau verine,...
Mixati îndulcitorul in pudra fina.
În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. Apoi încorporați treptat albusurile. Obținem un marțipan, o pasta ferma. Puneti-l pe o...
Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute. Varsati in verine si lasati sa e raceasca....
Amestecati bine gelatina pudra cu 50 ml de lapte de migdale rece.
Intr-o cratita incalziti restul de lapte cu smantana, indulcitorul si cafeaua.
Amestecati si cand da sa fiarba varsati gelatina si amestecati bine.
Luati de pe foc. Varsati in verine sau in ramechine.
Taiati...
Curatati si dati marul pe razatoare.
Puneti 1 l apa la fiert cu un pic de sare. Varsati boabele de hrisca clatite si fierbeti timp de 3-4 minute. Scurgeti.
Adaugati untul si indulcitorul si amestecati. Puneti apoi marul ras si ciocolata taiata bucatele.
Serviti imediat!
Curatati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C.
Intr-un castron bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zahrul timp de 5 minute. Adaugati smantana...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati blatul:
Separati albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.
Se adauga treptat uleiul, amestecand...
Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un...
Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale (taiati marginile inainte).
Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat.
Am obtinut deci 6 bucati de...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Blat -génoise:
Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca.
Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt.
Frecati galbenusurile cu restul de...
Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.
Incorporati aboi bicarbonatul.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Curatati si dati pe razatoare morcovii.
Topiti...
Incalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W.
Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul .
Amestecati bine.
Incorporati ouale treptat.
Puneti indulcitorul, nuca de cocos, smantana , amestecati si adaugati apoi apoi un pic de lapte daca...
Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste...
Indepartati samburii si taiati prunele bucatele.
Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie.
Amestecati bine si luati de pe foc.
Adaugati untul si amestecati.
Puneti oul , apoi prunele si amestecati. Cum va spuneam un lichid gras s-a separat ca o...
Spalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele.
Spalati smochinele si taiati-le rondele fine.
Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale.
Adaugati branza de vaci, faina de naut si amestecati.
Ungeti cu unt o forma de tarta de 20 sau 24 cm si...
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.
Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.
Puneti galbenusurile...
Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati blatul:
Separati albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'....
Puneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc.
Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul.
Amestecati la bain-marie pana cand ciocolata se topeste si veti obtineti un amestec omogen.
Puneti afinele si o...
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma.
Frecati galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute.
Incorporati apoi albusurile, amestecand usor.
Adaugati esenta si fulgii si amestecati.
Puneti in forme , adaugati afine in...
Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece.
Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul.
Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute.
Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon.
Am pus un...
Desert panna cotta cu mere
Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit. Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute. Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la-ncalzit smantana cu laptele si...
Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata la bain-marie (decongelati piureul inainte)...
Gem de smochine (reteta low carb)
Spalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati. Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere. Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat. Puteti mixa la sfarsit. Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate....
Desert biscuiti cu tarate de grau si marmelada de gutui
Scoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute. Faceti apoi bile de aluat si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt. Apasati-le cu mana si puneti marmelada deasupra....
Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide
Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde. Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. Adăugați pe rând ouăle întregi și amestecați. Incorporati apoi pudra de migdale...
Desert crema de lamaie rapida / Lemon posset
Într-o cratiță pe foc, puneți smântâna și indulcitorul /zaharul. Amestecati pentru a dizolva indulcitorul/zaharul, aduceti la fierbere si adaugati sucul de lămâie . Amestecati si puneti apoi coaja rasa de lamaie. Am lasat sa fiarba aproximativ 4 minute. ...
Desert inghetata parfait cu cocos
Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar). Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos. Amestecați. Se toarnă în forme din silicon și se pune în congelator pentru cel...
Desert cheesecake cu ricotta si cocos
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund...
Desert panna cotta cu lapte de cocos si fructe de padure
Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina bine scursa. Amestecati. Varsati in ramechinuri sau verine,...
Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)
Mixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. Apoi încorporați treptat albusurile. Obținem un marțipan, o pasta ferma. Puneti-l pe o...
Gem express de fructe de padure / Rote grutze
Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute. Varsati in verine si lasati sa e raceasca....
Desert panna cotta cu cafea si ciocolata
Amestecati bine gelatina pudra cu 50 ml de lapte de migdale rece. Intr-o cratita incalziti restul de lapte cu smantana, indulcitorul si cafeaua. Amestecati si cand da sa fiarba varsati gelatina si amestecati bine. Luati de pe foc. Varsati in verine sau in ramechine. Taiati...
Hrisca boabe prajita, cu mere si ciocolata
Curatati si dati marul pe razatoare. Puneti 1 l apa la fiert cu un pic de sare. Varsati boabele de hrisca clatite si fierbeti timp de 3-4 minute. Scurgeti. Adaugati untul si indulcitorul si amestecati. Puneti apoi marul ras si ciocolata taiata bucatele. Serviti imediat!
Desert gratin de mere cu nuca de cocos
Curatati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C. Intr-un castron bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zahrul timp de 5 minute. Adaugati smantana...
Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'. Se adauga treptat uleiul, amestecand...
Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un...
Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan
Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale (taiati marginile inainte). Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat. Am obtinut deci 6 bucati de...
Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)
Incalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt. Frecati galbenusurile cu restul de...
Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)
Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca. Incorporati aboi bicarbonatul. Incalziti cuptorul la 160°C. Curatati si dati pe razatoare morcovii. Topiti...
Desert waffle cu faina de migdale si cocos
Incalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul . Amestecati bine. Incorporati ouale treptat. Puneti indulcitorul, nuca de cocos, smantana , amestecati si adaugati apoi apoi un pic de lapte daca...
Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)
Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste...
Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate
Indepartati samburii si taiati prunele bucatele. Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie. Amestecati bine si luati de pe foc. Adaugati untul si amestecati. Puneti oul , apoi prunele si amestecati. Cum va spuneam un lichid gras s-a separat ca o...
Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)
Spalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele. Spalati smochinele si taiati-le rondele fine. Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale. Adaugati branza de vaci, faina de naut si amestecati. Ungeti cu unt o forma de tarta de 20 sau 24 cm si...
Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati...
Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)
Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul. Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie. Puneti galbenusurile...
Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda
Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de...
Desert tort cu zmeura
Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'....
Desert fudge cu ciocolata si afine
Puneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc. Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul. Amestecati la bain-marie pana cand ciocolata se topeste si veti obtineti un amestec omogen. Puneti afinele si o...
Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile, amestecand usor. Adaugati esenta si fulgii si amestecati. Puneti in forme , adaugati afine in...
Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece. Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul. Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute. Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon. Am pus un...