Desert tort cu zmeura

de Catalina L in Torturi, 21 Aug 2020 | 3078 vizualizari

 

O prajitura rapida facuta fara nici o ocazie si iata c-a iesit tare frumoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/prajituratort-cu-zmeura.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul génoise:

  • 4 oua
  • 1 varf de sare
  • 6 linguri de zahar (sau indulcitor natural erithritol)
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de praf de copt

Crema:

  • 250 ml smantana
  • 100 gr de mascarpone
  • 3 linguri de zahar (sau indulcitor natural erithritol)
  • 4 foi de gelatina
  • 150 gr de zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura:

Incalziti cuptorul la 180°C.

 

Preparati blatul:

Separati albusurile de galbenusuri.

Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.

Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.

Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

 

Puteti verifica cu o scobitoare.


Cand  biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca.

 

Pregatiti garnitura:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.

Puneti intr-o cratita zmeura (pastrati un pic pentru decorul final) cu 3 linguri apa.

Sfaramati-le cu o furculita si aduceti la fierbere.

Luati de pe foc , adaugati gelatina scursa si amestecati bine.

Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Puneti zmeura racita si amestecati.

 

Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili- 20 cm.

Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei.

Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec.

Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema.

Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte.

Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica.

A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata pt toti bucatarasii