Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar.
Mixati biscuitii si topiti untul. Amestecati impreuna si puneti biscuitii pe fundul formei apasand bine.
Dati la rece.
Puneti la-nmuiat...
Aluatul dulce:
În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat.
Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se...
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.
Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.
Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia.
Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte!
Topiti untul la microunde si adaugati uleiul.
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Curatati si taiati marul bucatele.
Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica.
Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 200°C.
Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele.
Puneti merele racite...
Topiti ciocolata la bain-marie.
Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita.
Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine.
Se incalzeste aparatul de vafe si se pune 1 lingura buna din compozitie pe fiecare placa.
Se închide și se...
Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci.
Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine.
Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...
Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte.
Puneti la fiert restul de lapte cu untul.
Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina.
Amestecati in continuu cu un tel.
Lasati sa se raceasca, adaugati ouale...
Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina.
Amestecati bine.
Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci.
Puneti compozitia...
Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului.
Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea.
Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati.
Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora.
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic...
Dati pe razatoare coaja de lamaie.
Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul.
Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda.
Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia....
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si vanilia- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele caldut ramas treptat si...
Amestecati faina cu sarea.
In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati.
Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata.
Veti obtine un aluat destul de moale.
Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o...
Curatati si taiati merele in cuburi.
Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar.
Reveniti si caramelizati merele 10 minute.
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar.
Adaugati faina, vanilia si varsati treptat laptele....
Faceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat.
Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie.
Curatati de coaja portocalele si grapefruit-ul cu un cutit ascutit.
Recuperati feliile de citrice fara pielea alba - supremele....
Preparare Lemon Curd:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se atașează rapid ... se...
Amestecati la robot untul moale cu zaharurile.
Adaugati oul si amestecati bine.
Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30 minute.
Incalziti cuptorul la 180°.
Fainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati...
Amestecati faina si praful de copt.
Adaugati zaharul, uleiul si romul.
Amestecati si incorporati ouale treptat.
Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros.
Curatati si taiati merele felii destul de groase.
Amestecati merele cu aluatul pregatit.
Varsati totul...
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare).
Dati la rece.
Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se raceasca.
Intr-un castron sau in bolul robotului frecati bine oul intreg cu galbenusul si zaharul....
Amestecati faina, zaharul, nucile macinate, cacaua si vanilia. Adaugati treptat untul taiat bucatele si formati o bila de aluat.
Puneti-o la rece cel putin 1 ora - am pus-o intr-o punga de congelat si lasat o noapte la rece. Se fac 30-40 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse....
Curatati si dati merele pe razatoare.
Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie.
Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati.
Incalziti cuptorul la 200°C.
Puneti hartie de copt pe o placa marisoara .
Etalati...
Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca.
Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti.
Separati galbenusurile de albusuri.
Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana...
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati.
Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati.
Impartiti aluatul obtinut in 2.
Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate.
Cu un sucitor...
Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Adaugati un pic de faina daca trebuie (maximum 50 g).
Inveliti bula de aluat in film alimentar si...
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.
Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.
Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul.
Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt.
Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4....
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.
Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.
Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...
Incalziti cuptorul la 180° C.
Topiti ciocolata rupta bucatele cu untul la microunde sau la bain-marie.
Amestecati bine si lasati sa se raceasca.
Intre timp bateti ouale intregi cu zaharul, vanilia si romul.
Trebuie sa-si dubleze volumul.
Incorporati ciocolata topita si racita,...
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.
Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute.
Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.
Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de...
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul.
Adaugam treptat ouale si laptele amestecand.
Framantati 10 minute.
Adaugati apoi treptat untul taiat bucatele si framantati pana cand este bine incorporat.
Acoperiti aluatul si lasati sa creasca...
Desert cheesecake rapid cu branza de vaci si lamaie (fara coacere)
Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul. Amestecati impreuna si puneti biscuitii pe fundul formei apasand bine. Dati la rece. Puneti la-nmuiat...
Desert pasca cu branza si fructe confiate
Aluatul dulce: În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se...
Desert placinte cu mere
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...
Desert cozonac cu rahat si ciocolata
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati uleiul. In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Desert budinca cu branza, mere caramelizate si stafide
Curatati si taiati marul bucatele. Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica. Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200°C. Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele. Puneti merele racite...
Desert vafe brownies / Gaufres de casa cu ciocolata
Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pune 1 lingura buna din compozitie pe fiecare placa. Se închide și se...
Desert papanasi prajiti - reteta n°700
Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci. Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...
Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou
Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina. Amestecati in continuu cu un tel. Lasati sa se raceasca, adaugati ouale...
Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)
Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci. Puneti compozitia...
Clătite cu bere
Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati. Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora. Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic...
Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello
Dati pe razatoare coaja de lamaie. Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul. Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda. Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia....
Desert gogosi unguresti / Farsangi fan
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si vanilia- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele caldut ramas treptat si...
Desert fursecuri de casa / Spritz
Amestecati faina cu sarea. In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati. Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata. Veti obtine un aluat destul de moale. Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o...
Desert budinca cu mere
Curatati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar. Adaugati faina, vanilia si varsati treptat laptele....
Salata de citrice cu sirop de rodie
Faceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat. Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie. Curatati de coaja portocalele si grapefruit-ul cu un cutit ascutit. Recuperati feliile de citrice fara pielea alba - supremele....
Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
Preparare Lemon Curd: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se atașează rapid ... se...
Desert biscuiti vitralii
Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30 minute. Incalziti cuptorul la 180°. Fainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati...
Desert prajitura rapida cu mere
Amestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros. Curatati si taiati merele felii destul de groase. Amestecati merele cu aluatul pregatit. Varsati totul...
Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois
Incalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intr-un castron sau in bolul robotului frecati bine oul intreg cu galbenusul si zaharul....
Desert nuci umplute
Amestecati faina, zaharul, nucile macinate, cacaua si vanilia. Adaugati treptat untul taiat bucatele si formati o bila de aluat. Puneti-o la rece cel putin 1 ora - am pus-o intr-o punga de congelat si lasat o noapte la rece. Se fac 30-40 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse....
Desert placintele cu mere si foietaj
Curatati si dati merele pe razatoare. Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie. Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati. Incalziti cuptorul la 200°C. Puneti hartie de copt pe o placa marisoara . Etalati...
Desert tort Buturuga Tiramisu
Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca. Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti. Separati galbenusurile de albusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana...
Desert biscuiti melci bicolori
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati. Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati. Impartiti aluatul obtinut in 2. Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate. Cu un sucitor...
Desert cornulete cu rahat
Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Adaugati un pic de faina daca trebuie (maximum 50 g). Inveliti bula de aluat in film alimentar si...
Desert placinta rulada cu mere
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati...
Desert prajitura invizibila, cu mere
Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt. Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4....
Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...
Desert brownie cu nuci
Incalziti cuptorul la 180° C. Topiti ciocolata rupta bucatele cu untul la microunde sau la bain-marie. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intre timp bateti ouale intregi cu zaharul, vanilia si romul. Trebuie sa-si dubleze volumul. Incorporati ciocolata topita si racita,...
Desert strudel cu mere, nuci si fistic
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de...
Desert briosa tresata
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul taiat bucatele si framantati pana cand este bine incorporat. Acoperiti aluatul si lasati sa creasca...