"Bunatati pentru Craciun".
O reteta rapida si usor de facut, parfumata cu celebrii biscuiti belgieni Speculoos.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/tort-buturuga-cu-ciocolata-si-biscuiti.html
Pentru blatul génoise:
Crema cu speculoos:
Pentru crema de ciocolata -la ganache:
Incalziti cuptorul la 180°C.
Frecati bine galbenusurile cu zaharurile .
Adaugati faina treptat si amestecati.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos.
Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie de ccopt.
Dati la cuptor timp de 12 minute la 180°C
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.
Pregatiti crema :
Mixati biscuitii spéculoos - pastrati 2 pentru decorul final
Bateti crema cu mascarpone pana obtineti o frisca care se tine bine.
- la fel pastrati 2 linguri bune pentru decorul final
Amestecati bicuitii cu crema.
Desfacem rulada din hartia de copt .
Intindem biscuitul
Puneti crema peste biscuit si rulati destul de strans cu grija.
Strangem rulada in hartia de copt si o dam la frigider timp de 1 ora.
Topiti ciocolata ccu smantana la bain marie. Amestecati bine.
Puneti prajitura pe un grill si varsati deasupra crema de ciocolata.
Puteti stria ciocolata cu furculita , eu am presarat deasupra biscutii pastrati si am dat la rece
Decorati cu frisca odata ce ciocolata s-a intarit. Serviti dupa 2-3 ore la rece!
1
Puteti insiropa un pic blatul daca doriti.