Carnea se va macera in 2 etape .
Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin
Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul.
Muschiuletul de porc se spala boine si se pune int-o cratita cu capac.
Turnati...
Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.
Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si...
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se curata si se toaca ceapa marunt.
Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute.
Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva.
Intre timp, se taie...
Se prepară marinata:
Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.
Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.
Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel...
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri.
Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga...
Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun pe o tava si se lasa timp de 45-50 de minute.
Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.
Se scot din cuptor,se curata de coaja si se...
Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute.
Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite.
Se dizolvă drojdia în laptele caldut și reservati timp de 10 minute.
Se amesteca faina cu oul si sarea.
Adaugati treptat...
Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele.
Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita.
Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata.
Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas...
Fierbeti cartofii în apă cu sare.
Se lasa sa raceasca un pic, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei.
Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul...
Se pune la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati stafidele,romul si amestecati.
Curatati marul si taiati-l felii.
Intr-o tigaie incalziti 3 linguri de zahar la...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.
Framantam...
Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.
Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.
Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.
Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot....
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se adauga...
Preparati demisferele de ciocolata:
Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine.
Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba.
Dati la frigider timp de 2h.
Demulati cu grija si...
Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper.
Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii.
Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate.
Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de...
Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr..
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul..
Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta.
Frământați...
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă.
Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se...
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se adauga...
Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere.
Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră.
Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe...
Intindeti aluatul (reteta aici ) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță.
Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se...
Se unge cu unt o forma de muffins.
Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii.
Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot.
Punem feliile de cartofi într -un bol.
Se topește untul și se adaugă peste cartofi.
Se amestecă...
Spalati bine ouale .
Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete.
Asezati frunze de varza rosie pe fundul vasului, depuneti 3 oua, acoperiti cu frunze de varza rosie (sau...
Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba.
Se răcesc ouăle în apă rece.
Se decojeaza cu atentie.
Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul...
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.
Puneți iaurtul , untul moale și amestecati bine.
Se adauga faina si praful de copt și se amestecă.
Se imparte preparatul obtinut în 2 .
In...
Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs.
Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul.
Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o...
Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele.
Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.
Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.
Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute...
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.
Puneți iaurtul, untul moale și amestecati bine.
Se adauga faina si praful de copt și se amestecă bine.
Se imparte preparatul obtinut în 2.
In...
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Puneti la fiert laptele cu vanilia.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.
Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel....
Nu-i nevoie să-nmuiați inainte lintea. Spălați-o bine.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul .
Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute...
Pastrama din muschiulet de porc
Carnea se va macera in 2 etape . Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul. Muschiuletul de porc se spala boine si se pune int-o cratita cu capac. Turnati...
Bavarois cu avocado
Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider. Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si...
Muffins crocante in foi de brick
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se curata si se toaca ceapa marunt. Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute. Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva. Intre timp, se taie...
Pui Tandoori
Se prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul. Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel...
Salata de fructe în jeleu
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri. Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga...
Salata de vinete greceasca
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa timp de 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Se scot din cuptor,se curata de coaja si se...
Vafe- Gaufres sarate cu broccoli
Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute. Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite. Se dizolvă drojdia în laptele caldut și reservati timp de 10 minute. Se amesteca faina cu oul si sarea. Adaugati treptat...
Pudding englezesc
Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele. Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita. Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata. Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas...
Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien
Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca un pic, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei. Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul...
Budinca de gris cu mere si stafide
Se pune la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati stafidele,romul si amestecati. Curatati marul si taiati-l felii. Intr-o tigaie incalziti 3 linguri de zahar la...
Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot. Framantam...
Creveti cu sos satay
Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se...
Bretzel sau covrig nemtesc
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot....
Pasca cu branza si smantana
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...
Panna cotta in forma de ou
Preparati demisferele de ciocolata: Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine. Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba. Dati la frigider timp de 2h. Demulati cu grija si...
Rulouri de primavara cu ricotta
Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper. Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii. Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate. Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de...
Colac impletit in 6 - Challah
Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr.. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul.. Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta. Frământați...
Tarte cu lamaie si bezea
Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se...
Pirojki cu camembert si mere
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...
Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru
Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere. Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră. Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe...
Tarta cu zmeura
Intindeti aluatul (reteta aici ) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță. Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se...
Muffins de Cartofi cu parmezan
Se unge cu unt o forma de muffins. Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii. Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot. Punem feliile de cartofi într -un bol. Se topește untul și se adaugă peste cartofi. Se amestecă...
Oua de Pasti vopsite natural
Spalati bine ouale . Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete. Asezati frunze de varza rosie pe fundul vasului, depuneti 3 oua, acoperiti cu frunze de varza rosie (sau...
Oul Mimoza
Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Se răcesc ouăle în apă rece. Se decojeaza cu atentie. Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul...
Prajitura bicolora in forma de peste
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și amestecati bine. Se adauga faina si praful de copt și se amestecă. Se imparte preparatul obtinut în 2 . In...
Pilaf turc de bulgur
Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul. Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o...
Andive gratinate
Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie. Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute...
Chec bicolor
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul, untul moale și amestecati bine. Se adauga faina si praful de copt și se amestecă bine. Se imparte preparatul obtinut în 2. In...
Bavaroise cu rodie
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Puneti la fiert laptele cu vanilia. Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare. Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel....
Mancarica de linte cu morcovi
Nu-i nevoie să-nmuiați inainte lintea. Spălați-o bine. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul . Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute...