Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc..
Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici.
Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus.
Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos.
In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea.
De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza.
Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia.
Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă.
Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.
Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba.
Se răcesc ouăle în apă rece.
Se decojeaza cu atentie.
Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul final.
Se amesteca galbenusurile cu arpagicul tocat si cu maioneza .
Puteti să utilizați un sac de patiserie pentru a umple albusurile.
Se presara deasupra galbenusul rezervat, piper proaspat macina, mact si un pic de paprika .
Serviti !