Din albușurile care mi-au rămas de la creme și maioneze am făcut destul de repede, o prăjitură cu fructe confiate. A ieșit foarte bună, economică și mi s-a părut chiar consistentă, exact ce trebuie lângă o ceașcă de ceai, dimineața, sau seara...
Am socotit câte 2 bucăți/porție, dar fiecare poate porționa prăjitura cum vrea.
Albușurile se mixează cu un praf de sare, până ce încep să crească. Atunci se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, vanilia și apoi coaja de lămâie, mixând întruna.
Când compoziția a crescut mult și este bine legată, consistentă, iar zahărul nu se simte, se adaugă simultan, mixând mereu, atât fructe confiate, cât și făina amestecată cu praful de copt, până ce se încorporează toate ingredientele.
Se unge tava de copt cu unt și se toarnă compoziția, nivelând-o frumos la suprafață.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie și când prăjitura a crescut în tavă și s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor.
Se lasă prăjitura puțin să se răcorească și apoi se scoate din tavă și după ce se răcește complet se pudrează cu zahăr pudră și se porționează, după preferință.
1
Dacă albușurile sunt scoase de la congelator, trebuie lăsate mai întâi să se decongeleze complet, înainte de a fi mixate.
2
Compoziția se mixează întruna, până la sfârșitul preparării ei.
3
Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-o simultan cu fructele confiate, puțin câte puțin.
4
Decorați prăjitura cât timp este fierbinte, pentru ca zahărul pudră să adere mai bine.
5
Nu porționați prăjitura înainte de a se răci complet.