O tarta cu zmeura si crema chiboust .
Ce este crema chiboust ? O crema de patiserie, “aerata” cu bezea sau frisca cunoscuta si sub numele de crema Saint-Honoré.
A fost inventata de d-nul Chiboust patissier instalat pe strada Saint-Honoré si creatorul celebrei prajituri Saint Honore.
Intindeti aluatul (reteta aici) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță.
Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se răcească.
Se înmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Puneti la fiert laptele cu vanilia si 50 g de zahar.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul si faina intr-un castron sau bol mai mare.
Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.
Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.
Se lasă să se răcească, amestecând din când în când.
Se bat albușurile spuma adaugand treptat 40 g de zahar pana se tin ca o bezea (puteti face o meringue italiana - reteta aici).
Incorporam albusurile la crema de patiserie racita.
Se presara restul de zahăr (20 g) și se coloreaza cu ajutorul unui pistol cu gaz.
Puneti tarta la rece cel puțin o oră înainte de a servi.
Pofta Buna !!
1
Trebuie consumata repede- in 24 h.