Tarta cu zmeura

de Catalina L in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 4184 vizualizari

 

O tarta cu zmeura si crema chiboust . 
Ce este  crema chiboust ? O crema de patiserie, “aerata” cu bezea sau frisca  cunoscuta si sub numele de crema Saint-Honoré.
A fost inventata de d-nul Chiboust patissier instalat pe strada Saint-Honoré si creatorul celebrei prajituri Saint Honore.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta
  • 250 g zmeură congelata sau proaspata
  • 160 g zahăr pudră
  • 25 cl de lapte
  • 1/2 lingurita de pudra de vanilie
  • 3 ouă întregi
  • 25 g de făină
  • 6 g de gelatină (3 foi )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Intindeti aluatul  (reteta aici) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță. 

Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se răcească.

 

Se înmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 

 

Puneti la fiert laptele cu vanilia si 50 g de zahar.

 

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul si faina intr-un castron sau bol mai mare.

 

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

 

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.

 

Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.

 

Se lasă să se răcească, amestecând din când în când. 

 

Se bat albușurile spuma adaugand treptat 40 g de zahar pana se tin ca o bezea (puteti face o meringue italiana - reteta aici). 

 

Incorporam albusurile la crema de patiserie racita.

 

Se presara restul de zahăr (20 g) și se coloreaza cu ajutorul unui pistol cu gaz. 

 

Puneti tarta  la rece cel puțin o oră înainte de a servi.

 

Pofta Buna !!

TIPS-URI

1

Trebuie consumata repede- in 24 h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

03.05.2016, 11:21

hmm, ce buna este!

marcela1979 1

03.05.2016, 11:56

Rocsi 1

03.05.2016, 19:19

Cat de aromata este tarta ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si capsuni