O reteta simpla, rapida și delicioasa de cartofi cu parmezan.
Cartoful este, fără îndoială, una din cele mai consumate legume din lume. Originar din America, a devenit un aliment extrem de popular, din Europa până în Asia şi Australia. Puţini ştiu, însă, că banalul cartof are o istorie tumultuoasă. Acest film documentar urmăreşte modul în care cartoful a devenit una din cele mai importante surse de hrană. „Patata”, aşa cum o numeau incaşii, a fost descoperit în secolul XVI de spanioli pe o insulă din sudul statului Chile.
Se unge cu unt o forma de muffins.
Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii.
Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot.
Punem feliile de cartofi într -un bol.
Se topește untul și se adaugă peste cartofi.
Se amestecă . Se adauga cimbrul, parmezanul ras , sare și piper și se amestecă bine.
Punem feliile de cartofi una peste alta in formele de muffins.
Presaram deasupra un pic de piper negru măcinat și boia de ardei.
Se coc la cuptor la 190 ° C timp de 45-50 minute.
Lasati-le sa se raceasca 5 minute, apoi le puteti scoate din forma cu ajutorul unei linguri.
Se pot servi simple cu o salata verde sau ca garniturat la o mancare cu carne, peste etc.
Pofta BUNA!