Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 22 Iun 2016 | 2663 vizualizari

 

O mancare parfumata cu un nume exotic .... Jambalaya.
Jambalaya este o mâncare  specifică zonei Louisiana din sudul Statelor Unite.
Este un fel de paella dar in loc de sofran se pune sos de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 1 piept de pui
  • 400 g roșii in sos
  • 300 g orez nefiert cu bobul lung
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie sau eșalotă
  • 1 lime
  • cimbru uscat
  • 125 g carnati chorizo
  • 1 l de apă
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 ingurita curry
  • coriandru tocat
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya:

Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri. 

Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi. 

Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna.

Se adaugă orezul și se coloreaza timp de 2-3 minute. 

Se adauga rosiile zdrobite si cimbrul. 

Se toarnă apa, se amestecă și se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand . 

Intr-o tigaie se prăjește carnea de pui taiata bucatele impreuna cu chorizo-ul intr-o 1 lingura de ulei. 

Adaugati creveții curatati si se prajesc pana când devin bine roz (daca crevetii sunt deja fierti reveniti numai 2-3 minute).

Puneti creveții, carnea de pui și chorizo-ul în orez și gatiti la foc mic 5-10 minute. 

Se presara coriandru tocat și se verifica de sare si piper. 

Se serveste simplu sau puteti pune  zeama de lime deasupra.

Foarte bun si gustos si chiar mai delicios si parfumat a 2a zi. 

Poftă Buna!!!

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/06/pilaf-de-orez-cu-pui-si-creveti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

23.06.2016, 10:33

CameliaR 1

23.06.2016, 13:14

Bun!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute