O mancare parfumata cu un nume exotic .... Jambalaya.
Jambalaya este o mâncare specifică zonei Louisiana din sudul Statelor Unite.
Este un fel de paella dar in loc de sofran se pune sos de rosii.
Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri.
Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi.
Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna.
Se adaugă orezul și se coloreaza timp de 2-3 minute.
Se adauga rosiile zdrobite si cimbrul.
Se toarnă apa, se amestecă și se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand .
Intr-o tigaie se prăjește carnea de pui taiata bucatele impreuna cu chorizo-ul intr-o 1 lingura de ulei.
Adaugati creveții curatati si se prajesc pana când devin bine roz (daca crevetii sunt deja fierti reveniti numai 2-3 minute).
Puneti creveții, carnea de pui și chorizo-ul în orez și gatiti la foc mic 5-10 minute.
Se presara coriandru tocat și se verifica de sare si piper.
Se serveste simplu sau puteti pune zeama de lime deasupra.
Foarte bun si gustos si chiar mai delicios si parfumat a 2a zi.
Poftă Buna!!!
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/06/pilaf-de-orez-cu-pui-si-creveti.html