La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua națională, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.
Ospitalitatea argentinienilor dovedește un spirit tenace și o dragoste de viață molipsitoare, această pasiune regăsindu-se în preocuparea pentru fotbal, mâncare și petreceri. Numele Argentinei vine din latinescul "argentum", țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume.
Va propun reteta veritabila "imprumutata" de pe blogul prientenei mele argentiniene Patty- reteta originala o gasiti aici.
Fierbeti cartofii în apă cu sare.
Se lasa sa raceasca un pic, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei.
Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul cubulete.
Se scoate carnea si punem la prajit ceapa si ardeiul.
Se adauga pieptul de pui taiat bucatele și se revine câteva minute.
Se adauga sunca si mazarea proaspata.
Condimentam (sare, piper, boia de ardei) și se soteaza 8-10 minute.
Se toarnă totul într-un vas de copt (sau in ramekins individuale) și se acopera cu feliile de cartofi.
Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.
Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita.
Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.
Poftă bună!
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/pastel-de-pollo-gratin-de-pui.html