Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 25 Mai 2016 | 2571 vizualizari

 

La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua națională, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.
Ospitalitatea argentinienilor dovedește un spirit tenace și o dragoste de viață molipsitoare, această pasiune regăsindu-se în preocuparea pentru fotbal, mâncare și petreceri. Numele Argentinei vine din latinescul "argentum", țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume.
Va propun  reteta veritabila "imprumutata" de pe blogul prientenei mele argentiniene Patty- reteta originala o gasiti aici.    

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui- 350 gr
  • 150 gr sunca cubulete
  • 150 gr mazăre proaspătă
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei verde
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100 gr branza rasa de tip cheddar ("Penteleu" pentru mine)
  • 5 cartofi
  • 250 ml smântână
  • patrunjel tocat
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. 

Se lasa sa raceasca un pic,  se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit  piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei. 

Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul cubulete.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa si ardeiul. 

Se adauga pieptul de pui taiat bucatele și se revine câteva minute. 

Se adauga sunca si mazarea proaspata. 

Condimentam (sare, piper, boia de ardei) și se soteaza 8-10 minute. 

Se toarnă totul într-un vas de copt (sau in ramekins individuale) și se acopera cu feliile de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Poftă bună!

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/pastel-de-pollo-gratin-de-pui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

reisnaor_2006 1

25.05.2016, 16:27

bunnnnnnnnnnn

Rocsi 1

25.05.2016, 20:20

Cat de buuuun, de apetisant!

diaconta 1

26.05.2016, 21:40

Pastele imi plac,carnea de pui la fel,asa ca tare as vrea o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quenelles D'Asburgo