Dupa frigaruile de pui cu sos satay va propun o reteta similara cu creveti.
Am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie.
N-am pus unt de arahide de data aceasta, sosul este mai lejer si la fel de bun.
Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.
Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.
Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.
Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se calesc impreuna.
Adaugati creveții și-i sotati pe fiecare parte.
Puneti sosul de soia, laptele de cocos, adaugati condimentele : curry, curcuma si tija de lemon grass taiata in 3.
Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute,
Serviti-i calzi cu sosul fierbinte și cu o garnitura de orez sau nouilles/taitei .... la alegere .
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/creveti-cu-sos-satay.html