Prajitura bicolora in forma de peste

de Catalina L in Dulciuri, 18 Apr 2016 | 3722 vizualizari

 

Este o prajitura  foarte simpla de facut si de mare efect,  copiilor le va place foarte mult.
Am folosit aceeasi reteta ca la checul bicolor, modificand numai un pic cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 2 iaurturi natur de 125 g
  • 4 masuri de făină (folositi paharul de iaurt)
  • 1 masura si jumatate de zahar
  • 75 g unt moale
  • 3 oua
  • 1 pachet de praf de copt
  • vanilie pudra
  • 2 linguri de Nuttela sau alta crema de ciocolata
  • 100 g ciocolata alba
  • pepite de ciocolata albe si negre
  • bombonele smarties etc.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora in forma de peste:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.

Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine.

Se adauga faina si praful de copt și se amestecă.

Se imparte preparatul obtinut în 2 .

In jumatate de compozitie adaugam vanilia iar in cealalta jumatate crema de  ciocolata.

Se amestecă fiecare preparat.

Intr-o tava de chec unsa se toarnă cele  2 preparate alternand culorile .

Se da la cuptor timp de 30-35 minute.

Demulati si lasati sa se raceasca pe un grill.

Taiati un triunghi din prajitura pentru a face coada pestelui.

Topiți ciocolata alba în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1 min -1min20sec la 900w). Amestecati bine. Turnati peste prajitura si nivelati cu ajutorul unei spatule sau cutit.

Decorati. Lasati 1 ora sa se-ntareasca ciocolata.

Puteti servi.

Alta prajitura asemanatoare- Prajitura Tigru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora in forma de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Geanina87 1

19.04.2016, 08:26

VI 1

19.04.2016, 09:09

eeee

CameliaR 1

12.05.2016, 11:42

Super prajiturica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clătite de post