Dupa reteta clasica de Bretzel, va propun o varianta de covrigi pentru copii in forma de iepurasi.
Succes garantat !
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.
Framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.
Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in bucati de aproximativ 30 g.
Din fiecare bucata se intinde un baton lung de 25 cm. Se plaseaza in forma de U,
Invartim bratele de doua ori. Aveti corpul si urechile iepurasului.
Asezati-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Apasati si alungiti urechile, plasati coada (o bila mica de aluat).
Lasati-i sa creasca timp de 20 de minute într-un loc cald.
Dati covrigii la frigider timp de 30 minute sa se-ntareasca un pic.
Puneti la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu într-o cratiță destul de mare.
Apa trebuie să fiarbă incet. Puneți 3-4 covrigi, lasati-i sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoateti covrigii pe o hartie absorbanta. Fierbeti toti covrigii.
Se încălzește cuptorul la 240 ° C.
Se pun covrigii pe o placa unsa. Presarati peste covrigi sare de mare, seminte .... Se dau la cuptor timp de 8- 10 minute maxim,
Atunci când sunt rumeniti, se scot din cuptor și se lasa sa se raceasca pe un grill.
Puteti servi ..........
1
Daca doriti sa-i serviti mai tarziu conservati-i intr-o cutie inchisa.