Ce lejer si delicios este acest desert cu panna cotta si ciocolata alba.
Avem o crema fina fără a fi prea dulce intr-un suport de ciocolata si un pic de jeleu de portocala, care va aduce o nota acrisoara.
Pentru jeleul de portocala:
Pentru pana cotta:
Preparati demisferele de ciocolata:
Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine.
Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba.
Dati la frigider timp de 2h.
Demulati cu grija si rezervati-le in frigider.
Preparati jeleul de portocale:
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Puneti la fiert sucul de portocale cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand. Varsati compozitia in forme de silicon pentru bomboane si dati la rece cateva ore.
Preparati la pana cotta :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Puneti la fiert laptele cu zaharul , apa de portocale si smantana.
Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Umpleti demisferele in silicon si dati la rece 4-5 ore ( am lasat toata noaptea)
Montati oul:
Puneti demisfera in ciocolata pe o farfurie de serviciu.
Rasturnati o pana cotta si plasati-o in demisfera de ciocolata. Cu o lingurita demulati jeleul de portocale si plasati-l in centru.
Serviti.
Pastrati la rece.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/panna-cotta-in-forma-de-ou.html