Panna cotta in forma de ou

de Catalina L in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 2396 vizualizari

 

Ce lejer si delicios este acest desert cu panna cotta si ciocolata alba.
Avem o crema fina fără a fi prea dulce intr-un suport de ciocolata si un pic de jeleu de portocala, care va aduce o nota acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 100 g de ciocolata alba Nestle

Pentru jeleul de portocala:

  • sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 foaie de gelatina

Pentru pana cotta:

  • 25 cl de lapte
  • 25 cl de smantana lichida
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 foi de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta in forma de ou:

Preparati demisferele de ciocolata:

Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine.

Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba.

Dati la frigider timp de 2h.

Demulati cu grija si rezervati-le in frigider.

Preparati jeleul de portocale:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 

Puneti la fiert sucul de portocale cu zaharul.

Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati  gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand. Varsati compozitia in forme de silicon pentru bomboane si dati la rece cateva ore.

Preparati la pana cotta : 

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).

Puneti la fiert laptele cu zaharul , apa de portocale si smantana.

Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Umpleti demisferele in silicon si dati la rece 4-5 ore ( am lasat toata noaptea)

Montati oul:

Puneti demisfera in ciocolata pe o farfurie de serviciu.

Rasturnati o pana cotta si plasati-o in demisfera de ciocolata. Cu o lingurita demulati jeleul de portocale si plasati-l in centru.

Serviti.

Pastrati la rece.

  http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/panna-cotta-in-forma-de-ou.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta in forma de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

14.05.2016, 22:43

Anett 1

15.05.2016, 08:45

ce draguti!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:53

Cu jeleu de portocale...Mmmm!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarte portugheze