Astazi calatorim in India cu o reteta originala gasita pe blogul lui Sanjee bollywoodkitchen.com.
Pudra de Tandoori este un amestec de condimente : amchur, chimen, coriandru, cuisoare, curcuma, ghimbir pudra, macis, paprika dulce Spania, scortisoara, ardei iute, sare.
Daca va place picant respectati reteta, daca nu diminuati cantitatea de pudra Tandoori.
Se prepară marinata:
Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.
Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.
Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel încât carnea de pui să fie bine acoperită.
Lasati minimum 3 ore în frigider. Carnea va absorbi iaurtul și va deveni frageda si moale.
Se încălzește cuptorul la 220 ° C.
Puneți carnea de pui într-un vas la cuptor timp de 30 de minute. Intoarceti carnea din cand in cand.
Am scos muschiuletul de pui inainte si am lasat pulpele inca 10 minute.
Se serveste fierbinte cu orez.
1
Vara o puteti gati la gratar, va fi chiar mai delicios.