Oua de Pasti vopsite natural

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2016 | 3666 vizualizari

 

Retete de Pasti
Culorile vopselei pentru oua are urmatoarele simboluri:
-rosu simbolizeaza jertfa lui Christos
-galben simbolizeaza dorința de iluminare si intelepciune
-alb este culoarea puritatii
-verde este simbolul tineretii si inocentei
-portocaliu simbolizeaza forta, perseverenta si ambitia

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • culoare mov: 1/2 varza rosie
  • culoare albastra : afine + 2 foi de varza rosie
  • culoare rosie : coji de ceapa (5 cepe mari galbene sau rosii)
  • sare, otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Pasti vopsite natural:

Spalati bine ouale .

Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete.

Asezati frunze de varza rosie pe fundul vasului, depuneti 3 oua, acoperiti cu frunze de varza rosie (sau cu afine) si cu apa.

Puneti sare si o lingura de otet si lasati-le la fiert circa 20 de minute.

Procedati la fel cu cojile de ceapa.

Lasati-le sa se raceasca in vasele in care au fiert. Puneti vasele cu tot cu apa si ingrediente peste noapte la frigider pentru a intra culoarea mai bine.

Le scoateti a 2a zi, le uscati cu un prosop de hartie.

Ouale pot fi unse cu slanina sau ulei de masline pentru luciu.

Le puteti servi cu sare, hrean, mustar... sau transforma in oua mimoza- vezi aicea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti vopsite natural" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac aperitiv