Un fel de mancare foarte apreciat in Belgia si-n Franta.
Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele.
Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.
Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.
Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile.
Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt cand sunt aproape rumenite. Scoateti-le pe hartie absorbanta.
Pregatiti sosul bechamel:
Intr-o tigaie adanca se topeste 25 g de unt, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.
Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare , piper si nucsoara.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.
Incalziti cuptorul la 220°C.
Puneti un pic de cascaval ras pe feliile de jambon taiate in 2 (sau lasati-le intregi in functie de marimea andivelor).
Rulati andivele in jambon si le puneti intr-un vas de cuptor adanc.
Turnati peste ele sosul bechamel si presarati deasupra cascaval ras.
Lasati-le sa se rumeneasca timp de 20 de minute.
Pofta Buna !