Curatati morcovii si taiati-i rondele.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti totul pana se evapora apa.
Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si...
Se scurge tonul și se toarnă în bolul robotului. Se adaugă pasta de tomate, amidonul de porumb, pâinea maruntita, smântâna și treptat ouăle.
Se amestecă bine pentru a se obține o compozitie omogena. Se adaugă brânza rasă, sare și piper.
Decorticati...
Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop.
Se...
Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate.
Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele. Punem cuisoarele in ceapa taiata in 4. Intr-o oala adanca punem carcasa, deasupra legumele taiate ,...
Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi.
Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute.
Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți.
Se adaugă andivele taiate dupa ce cartofii și morcovii au fiert 15 minute si se fierb impreuna...
Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul.
Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand să amestecăm.
Se toarnă compozitia într-o tava căptușită cu hartie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua,...
Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.
Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine...
Curatam si taiem ceapa marunt.
Curatam si radem morcovul.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa.
Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.
Adaugam...
Se amestecă făina cu amidonul de porumb.
Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea.
Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand
sunt bine încorporate.
Incorporam incet la spatula faina cu amidonul.
Intindeti...
Daca aveti un fond de vitel de casa preparat cu oase este ideal.
Se prepară fondul legat de vițel: eu am folosit o metoda rapida :)
- se pune la fiert 25 cl de apă, se adaugă pudra de vițel și se amestecă bine. Se adaugă amidonul de porumb dizolvat în un pic de apă rece și...
Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine.
Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti.
Incalziti...
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un...
Pregatim marinada.
Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati bine.
Puneti carnea in marinada, acoperiti-o bine cu sosul obtinut.
Lasati la frigider pentru...
Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia.
Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă.
Se amestecă praful de copt cu faina. Se integreaza treptat făina și la urma alunele tocate.
Se toarna intr-un plat uns.
Se coace la...
Într-o cană, se pune ciocolata rupta bucatele si untul.
Se pune în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 50 de secunde la 900 W.
Se amestecă până când ciocolata se topeste.
Se adaugă zahărul brun și făina si se amestecă bine.
Adaugam oul si se...
Se spală bine prazul, si se indeparteaza partea verde care este tare.
Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.
Se toaca marunt ghimbirul.
Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri.
Curatam creveții, lăsând...
Se curata, se spală și se taie marunt prazul . Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de...
Punem pe foc mic romul si-l flambam.
Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.
Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul.
Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider.
Se usucă...
Bateti untul pana devine cremos.
Adaugati zaharul, sarea si vanilia si frecati totul bine apoi puneti albusul de ou.
Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid.
Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid)....
Taiati ceapa arpagic foarte fin.
Se amestecă toate ingredientele într-un castron.
Se spală roșiile cherry.
Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei sferturi.
Indepărtați cu grijă semințele roșiilor cu o linguriță.
Pentru a...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.
Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.
Acoperiti...
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se...
Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere.
Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt.
Se adaugă mierea și se amestecă din nou.
Se taie carnea în bucăți de 2-3...
Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt.
Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele.
În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins.
O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa...
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga usturoiul tocat si condimentele si se amesteca bine. Se varsa bulionul amestecat cu sucul de lamaie si cu un pahar de vin cu apa. Se amesteca pana cand sosul este uniform si neted. Se adauga pestele feliat, se toarna peste el...
Reteta de preparare a papanasilor
Scurgeti brânza de vaci.
Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă.
Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei .
Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul.
Eu am folosit cercuri de inox...
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si...
Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.
Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.
Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de...
Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.
Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.
Se scot din cuptor,se curata...
Gratin de cartofi cu carne
Curatati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti totul pana se evapora apa. Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si...
Pâine de ton cu creveti
Se scurge tonul și se toarnă în bolul robotului. Se adaugă pasta de tomate, amidonul de porumb, pâinea maruntita, smântâna și treptat ouăle. Se amestecă bine pentru a se obține o compozitie omogena. Se adaugă brânza rasă, sare și piper. Decorticati...
Tarta cu pere "Bourdaloue"
Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop. Se...
Fricassée de pui cu smantana
Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate. Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele. Punem cuisoarele in ceapa taiata in 4. Intr-o oala adanca punem carcasa, deasupra legumele taiate ,...
Supa de andive,cartofi și hering
Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi. Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute. Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți. Se adaugă andivele taiate dupa ce cartofii și morcovii au fiert 15 minute si se fierb impreuna...
Basboussa sau prajitura libaneza
Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul. Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand să amestecăm. Se toarnă compozitia într-o tava căptușită cu hartie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la...
Zhavoronki sau "mucenici" rusesti
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua,...
Kibbeh libanez
Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine...
Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume
Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa. Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam. Adaugam...
Sarlota regala
Se amestecă făina cu amidonul de porumb. Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand sunt bine încorporate. Incorporam incet la spatula faina cu amidonul. Intindeti...
Oua posate cu sos bourguignon
Daca aveti un fond de vitel de casa preparat cu oase este ideal. Se prepară fondul legat de vițel: eu am folosit o metoda rapida :) - se pune la fiert 25 cl de apă, se adaugă pudra de vițel și se amestecă bine. Se adaugă amidonul de porumb dizolvat în un pic de apă rece și...
Pateuri cu castane si singerete
Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine. Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti. Incalziti...
Conopida gratinata cu curry si bacon afumat
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un...
Muschiulet de porc asiatic
Pregatim marinada. Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati bine. Puneti carnea in marinada, acoperiti-o bine cu sosul obtinut. Lasati la frigider pentru...
Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake
Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia. Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă. Se amestecă praful de copt cu faina. Se integreaza treptat făina și la urma alunele tocate. Se toarna intr-un plat uns. Se coace la...
Mug cake de ciocolata- desert la cană
Într-o cană, se pune ciocolata rupta bucatele si untul. Se pune în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 50 de secunde la 900 W. Se amestecă până când ciocolata se topeste. Se adaugă zahărul brun și făina si se amestecă bine. Adaugam oul si se...
Merlan in sos de smantana cu praz si morcov
Se spală bine prazul, si se indeparteaza partea verde care este tare. Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori. Se toaca marunt ghimbirul. Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri. Curatam creveții, lăsând...
Supa crema Du Barry
Se curata, se spală și se taie marunt prazul . Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de...
Pui marinat in rom Godina
Punem pe foc mic romul si-l flambam. Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie. Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul. Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider. Se usucă...
Biscuiti de casa spritati - Spritz
Bateti untul pana devine cremos. Adaugati zaharul, sarea si vanilia si frecati totul bine apoi puneti albusul de ou. Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid. Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid)....
Lalele din rosii cherry cu branza kiri
Taiati ceapa arpagic foarte fin. Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se spală roșiile cherry. Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei sferturi. Indepărtați cu grijă semințele roșiilor cu o linguriță. Pentru a...
Pizza cu branza Raclette
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Acoperiti...
Briosa Kringle estonian
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se...
Frigarui de pui cu sos satay
Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt. Se adaugă mierea și se amestecă din nou. Se taie carnea în bucăți de 2-3...
Gulas cu fasole noua - Bob gulas
Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt. Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele. În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins. O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa...
Peste libian
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga usturoiul tocat si condimentele si se amesteca bine. Se varsa bulionul amestecat cu sucul de lamaie si cu un pahar de vin cu apa. Se amesteca pana cand sosul este uniform si neted. Se adauga pestele feliat, se toarna peste el...
Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai
Reteta de preparare a papanasilor Scurgeti brânza de vaci. Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei . Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul. Eu am folosit cercuri de inox...
Ardei umpluti- Punjene paprike
Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si...
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure
Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă. Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele. Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore. Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de...
Salata de vinete cu iaurt - Borani Bademjan
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Se scot din cuptor,se curata...