Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.
Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere.
Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră.
Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Adaugati restul de sos, 2 pahare cu apă, usturoiul taiat in 2 sau in 4, piper proaspat macinat, morcovii taiati rondele.
Se presara cu sare de mare, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 1 ora.
Incalziti cuptorul la 160 ° C.
Se da la cuptor timp de 1 oră.
După această oră se intoarce carnea se reduce temperatura cuptorului la 140 ° C și se gateste timp de 30 de minute. Se scot picioarele si se mixeaza sosul. Se pun din nou picioarele, se adauga cartofii, se pune deasupra sosul mixat.
Se da din nou la cuptor timp de 1 oră sau pana cand cartofii sint gata.
Carnea si cartofii se intorc si se stropesc în mod regulat.
După aproape patru ore de gătit, friptura este gata.
Serviti imediat pentru a aprecia toate aromele.