Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2016 | 3213 vizualizari

 

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de miel
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 5 linguri de miere
  • 2 morcovi
  • 2 cepe esalota
  • cimbru
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 3 catei de usturoi
  • cartofi mici
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru:

Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere.

Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru  o oră.

Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Adaugati restul de sos, 2 pahare  cu apă, usturoiul taiat in 2 sau in 4,  piper proaspat macinat, morcovii taiati rondele. 

Se presara cu sare de mare, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 1 ora. 

Incalziti cuptorul la 160 ° C.

Se da la cuptor timp de 1 oră.

După această oră se intoarce carnea se reduce temperatura cuptorului la 140 ° C și se gateste timp de 30 de minute. Se scot picioarele si se mixeaza sosul. Se pun din nou picioarele, se adauga cartofii, se pune deasupra sosul mixat.

Se da din nou la cuptor timp de 1 oră sau pana cand cartofii sint gata.

Carnea si cartofii se intorc si se stropesc în mod regulat. 

După aproape patru ore de gătit, friptura este gata.

Serviti imediat pentru a aprecia toate aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

05.05.2016, 09:50

Bun de tot!

alilianaa 1

05.05.2016, 15:12

tare bun!

simona72 1

05.05.2016, 18:03

Imi place si in varianta mai dulce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite